Transelectrica isi va majora investitiile cu 10-15%, pana la 690 milioane euro, de la suma prevazuta initial, de 600 milioane euro, a declarat directorul in cadrul Transelectrica, Razvan Purdila.

Potrivit acestuia, investitiile vor fi folosite in extinderea retelei, in statiile electrice si in capacitatea de transport in general.

"Ne vedem obligati sa acceleram investitiile, de la 600 de milioane euro pentru perioada 2008-2012, in plus cu 10-15%, pentru ca in Romania se construiesc noi centrale electrice, mai ales de tip greenfield", a declarat duminica directorul Diviziei de dezvoltare afaceri in cadrul Transelectrica, Razvan Purdila, potrivit NewsIn.

Purdila a mai spus ca Transelectrica are pana in prezent 19 credite angajate pentru realizarea investitiilor si ca nu are nevoie de imprumuturi mai mari de 20 milioane euro pentru 2009.

Transelectrica este compania nationala de transport a energiei electrice. Compania gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta o retea de transport formata din 77 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, si 8.955 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Transelectrica este listata cu 10% din actiuni la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), cu simbolul TEL. Din actionariatul companiei fac parte: Ministerul Economiei si Finantelor (76,5%), Fondul Proprietatea (13,5%) si 10% din actiuni sunt tranzactionate pe BVB.

Transportatorul de electricitate are opt sucursale, in: Bucuresti, Bacau, Constanta, Cluj, Craiova, Pitesti, Sibiu, Timisoara.

De asemenea, in prezent, Transelectrica are sase filiale: OPCOM, Smart, ICEMENERG, Formenerg, ICE Service si Teletrans.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si