Statia electrica 110/20 kV de la Jucu (judetul Cluj), apartinand Electrica Distributie Transilvania Nord, va fi modernizata cu 10,5 milioane lei, fara TVA, pentru care se va organiza o licitatie deschisa, potrivit datelor prezentate de companie pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Contractul prevede intocmirea documentatiilor pentru detaliile de executie, achizitii de echipamente si lucrari de montaj a echipamentelor si va finantat din sursele proprii ale companiei. Acesta are o durata de un an.

Companiile interesate trebuie sa fii incheiat cel putin un contract similar de minim un milion euro, in ultimii cinci ani.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de participare este 21 noiembrie, data la care vor fi deschise ofertele.

Electrica Distributie Transilvania Nord este filiala a companiei Electrica SA. Compania Electrica este distribuitor si furnizor de energie electrica detinut de stat. Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, Electrica deserveste aproximativ 5,5 milioane clienti. Electrica detine in prezent 78% din capitalul social al acestor societati comerciale, potrivit NewsIn.

In aceste filiale, ce desfasoara activitati pe tot cuprinsul tarii, numarul de salariati se ridica la peste 18.000.
Electrica, impreuna cu filialele de distributie si furnizare, este inclusa in structura companiei energetice nationale, potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului din 8 octombrie.

Aceasta va prelua actiunile complexurilor energetice Rovinari, Turceni si Hidroelectrica, acesta din urma trecand din portofoliul MEF in cel al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), in scopul constituirii companiei energetice nationale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
ANRE reduce tarifele de transport si distributie a electricitatii