Petrom va distribui 100 de actiuni gratuite fiecarei persoane care a fost salariat al companiei incepand din 14 decembrie 2004, potrivit unui protocol semnat cu Federatia Sindicatelor Libere si Independente (FSLI) din cadrul companiei, condusa de Liviu Luca.

Actionarii Petrom urmeaza sa aprobe in urmatoarea adunare generala mecanismul de distribuire si momentul initierii procesului de distribuire. Totodata, Petrom propune actionarilor achizitionarea acestor actiuni de pe piata de capital.

Compania petroliera mentioneaza ca, deocamdata, nu are numarul exact al persoanelor indreptatite sa primeasca actiuni.

Prevederea distribuirii de titluri gratuite salariatilor a fost introdusa in contractul colectiv de munca inaintea privatizarii, potrivit NewsIn.

Cea mai mare companie din Romania, Petrom, cu activitati in sectorul de petrol si gaze a obtinut in al doilea trimestru al acestui an un profit net de 687 milioane lei (188,1 milioane euro), in crestere cu 36% fata de acelasi interval din 2007. Compania are o valoare de piata de 9 miliarde lei (2,46 miliarde euro).

Actiunie Petrom se tranzactioneaza pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul SNP. Potrivit cotatiei de 0,1590 lei/actiune stabilita in sedinta bursiera de vineri, pachetul de 100 de titluri ar valora 15,9 lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
OMV Petrom produce un nou combustibil pentru nave la Petrobrazi
Setari Cookie-uri