Standard & Poor's a confirmat ratingul 'BB' pentru imprumuturi pe termen lung in lei si valuta, anunta NewsIn.

"Perspectiva negativa asupra Hidroelectrica reflecta posibilitatea ca inrautatirea conditiilor macroeconomice din Romania sa continue si sa aiba un efect asupra calitatii creditelor companiei", spune analistul Tania Toneva, de la agentia de evaluare financiara.

Evaluarea Hidoelectrica de catre Standard & Poor's nu include vreun suport explicit din partea statului si nu are legatura directa cu ratingurile de tara ale Romaniei, explica S&P.

In 27 octombrie, Standard & Poor's coborase cu o treapta ratingurile Romaniei pentru imprumuturile pe termen lung si scurt in valuta, de la 'BBB-/A-3' la 'BB+/B', si pentru creditele in lei pe termen lung, de la 'BBB' la 'BBB-'. Calificativul pentru transfer si convertibilitate a fost coborat la 'BBB+', de la 'A-'.

Citeste si:

Standard & Poor's a redus, saptamana trecuta, si perspectiva de rating a Transelectrica si a coborat cu o treapta ratingul BCR si ratingul pentru credite in valuta al Transgaz Medias, ca o consecinta directa a retrogradarii Romaniei.

Analistii de la agentia de rating comenteaza ca Hidroelectrica este o companie strategica pentru stat, ca operator si dezvoltator de resurse hidroenergetice interne, care contribuie la politica de limitare a dependentei tarii de importurile de energie.

Ratingurile companiei reflecta incertitudinile referitoare la o posibila restructurare a sectorului energetic, castigurile afectate partial de reglementari ale companiei si riscurile asociate de modificare a reglementarilor, volatilitatea fluxului de numerar si lichiditatea slaba, planurile de cheltuieli finantate prin datorii pe termen mediu si expunerea la conditii persistente de tranzitie si la inrautatirea conditiilor macroeconomice din Romania, potrivit S&P.