Smithfield isi va revizui intentiile de investitii in Romania, estimate initial la 1,2 miliarde dolari, planuite a se derula pana in 2012, in contextul crizei financiare, a declarat directorul general al Smithfield Ferme, Bogdan Mihail.

"Smithfield a intentionat initial sa realizeze investitii in Romania de pana la 1,2 miliarde dolari. Din aceasta suma au fost deja investite 600 milioane dolari. Nu cunoastem inca nivelul impactului crizei economice asupra planurilor de afaceri, insa in conditiile date, vom reanaliza intentiile de investitii", a precizat reprezentantul companiei, citat de NewsIn.

Smithfield Ferme a inaugurat miercuri fabrica de nutreturi combinate de la Vinga, din judetul Arad, investitie de circa 30 milioane euro. Fabrica are o capacitate de productie de aproximativ 8.000 tone de nutreturi combinate/saptamana.

Smithfield Ferme face parte din Smithfield Foods, o companie americana cu sediul in Smithfield, Virginia, si se ocupa cu productia porcilor destinati sacrificarii. Smithfield Foods mai detine in Romania si Smithfield Procesare, care produce si comercializa produse din carne de porc.

Dupa ce s-a anuntat primirea Romaniei in Alianta Nord-Atlantica, presedintele Traian Basescu a nominalizat compania Smithfield ca fiind unul dintre cei mai mari investitori americani in Romania.

La momentul actual, Smithfield Ferme, una dintre companiile grupului Smithfield in Romania, are peste 1.000 de angajati. In ceea ce priveste efectivul de animale, Smithfield Ferme detine peste 350.000 de porci.

Smithfield este prezenta pe piata romaneasca din martie 2004, cand a achizitionat fostul combinat Comtim din Timisoara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri