Compania miniera Gabriel Resources, care vrea sa dezvolte proiectul aurifer Rosia Montana din Romania, din care controleaza 80%, a anuntat ca a inregistrat pierderi de 2,8 milioane dolari in trimestrul III din 2008, pierderea din primele noua luni fiind de 8,1 milioane dolari.
"In al treilea trimestru al anului 2008, firma a inregistrat pierderi in valoare de 2,8 milioane dolari, echivalentul a 0,01 dolari pe actiune. Pierderea inregistrata de la inceputul anului se ridica la 8,1 milioane dolari, echivalentul a 0,03 dolari pe actiune", se arata in comunicatul companiei.

Gabriel Resources a mai anuntat ca in intervalul iulie-septembrie 2008 a cheltuit 22,6 milioane dolari pentru proiecte de dezvoltare, valoarea totala a cheltuielilor efectuate in primele trei trimestre ridicandu-se la 52,6 milioane dolari.

Compania si-a suspendat temporar o parte din activitatea de la proiectul Rosia Montana, pana cand studiul de evaluare a impactului asupra mediului (EIA) va fi aprobat.

In luna septembrie 2007, Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile anuntase ca este imposibil sa continue procesul de analiza a studiului de impact asupra mediului si a suspendat sedintele Comisiei de Analiza Tehnica (CAT) pentru revizuirea EIA, afirmand ca exista o legatura intre un certificat de urbanism si procesul de evaluare a impactului asupra mediului.

Ulterior, compania a incercat sa recurga la toate mijloacele pe care le are la dispozitie pentru a reinitia procesul de avizare, inclusiv prin darea in judecata a Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD).

Gabriel Resource a mai anuntat ca un raport independent, coordonat de Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere, Biroul Regional Alba - "Planul Strategic de Dezvoltare Socio-Economica a Comunei Rosia Montana pentru 2008 – 2013" a fost adoptat de Consiliul Local Rosia Montana in trimestrul al treilea al acestui an.

Compania detine sau are optiuni de cumparare pentru 77% dintre casele aflate in zona industriala, in zona protejata sau in zona tampon si a inceput inca din 2007 procesul de stramutare a locuitorilor din Rosia Montana, urmand ca 123 de case sa fie construite pana la 30 iunie 2009.

Gabriel Resources se asteapta ca viitorul guvern al Romaniei sa acorde avizele si aprobarile necesare pentru proiectul aurifer Rosia Montana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri