"Operatiunea de concentrare economica notificata a fost analizata prin prisma prevederilor Legii concurentei (nr. 21/1996) si ale Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice. In urma analizei, autoritatea de concurenta a constatat ca operatiunea notificata nu cade sub incidenta legii", precizeaza Consiliul.

Potrivit Legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane euro.

S.C. Tnuva Romania Dairies – TRD S.R.L. activeaza pe piata relevanta a productiei si comercializarii iaurturilor si bauturilor pe baza de iaurt, piata relevanta a productiei si comercializarii smantanii fermentate, piata relevanta a productiei si comercializarii smantanii dulci si piata relevanta a productiei si comercializarii a deserturilor pe baza de lapte. Din punct de vedere geografic, pietele relevante sunt de dimensiune nationalã, respectiv teritoriul Romaniei.