Intreruperea circulatiei trenurilor intre orele timp de sase ore, intre 7.00 si 13.00, ar aduce pagube pentru CFR Calatori si Infrastructura de sase milioane de lei, au estimat, reprezentantii Cailor Ferate Romane, citati de NewsIn.
In conditiile reluarii traficului dupa intreruperea anuntata de sindicalisi, revenirea la normal a rularii trenurilor ar dura aproape 48 de ore.

Conform sursei citate, cele mai mari pierderi vor reveni companiei CFR Calatori, cu peste cinci milioane de lei, iar CFR Infrastructura ar suferi pagube de peste 600.000 lei.

Reprezentantii CFR Infrastructura sustin ca aceasta pierdere va reprezenta taxa de utilizare a infrastructurii (TUI).

Presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial, Gheorghe Popa, a declarat marti ca toate cele opt regionale de cale ferata vor inceta activitatea daca guvernul nu aproba pana vineri bugetul pe 2008 si exista posibilitatea ca ceferistii sa inceteze activitatea pe termen nelimitat, pana se aproba banii de investiti.

Astfel, aproape 7.000 din cei 35.000 de angajati ai CFR vor intrerupe lucrul vineri, incepand cu ora 7 dimineata pana la ora 13.

Nemultumirile personalului din sistemul feroviar sunt legate si de reorganizarea activtatii din CFR, ce viza includerea a zece statii de intretinere si patru regulatoare pentru dirijarea circulatiei feroviare.

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat marti ca CFR au nevoie in primul rand de o reforma, iar solutia grevei, aleasa de ceferisti, nu este cea mai potrivita solutie in acest moment.

Numarul calatorilor care ar putea fi afectati de greva anuntata depaseste 250.000 de persoane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri