In conditiile reluarii traficului dupa intreruperea anuntata de sindicalisi, revenirea la normal a rularii trenurilor ar dura aproape 48 de ore.

Conform sursei citate, cele mai mari pierderi vor reveni companiei CFR Calatori, cu peste cinci milioane de lei, iar CFR Infrastructura ar suferi pagube de peste 600.000 lei.

Reprezentantii CFR Infrastructura sustin ca aceasta pierdere va reprezenta taxa de utilizare a infrastructurii (TUI).

Presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial, Gheorghe Popa, a declarat marti ca toate cele opt regionale de cale ferata vor inceta activitatea daca guvernul nu aproba pana vineri bugetul pe 2008 si exista posibilitatea ca ceferistii sa inceteze activitatea pe termen nelimitat, pana se aproba banii de investiti.

Citeste si:

Astfel, aproape 7.000 din cei 35.000 de angajati ai CFR vor intrerupe lucrul vineri, incepand cu ora 7 dimineata pana la ora 13.

Nemultumirile personalului din sistemul feroviar sunt legate si de reorganizarea activtatii din CFR, ce viza includerea a zece statii de intretinere si patru regulatoare pentru dirijarea circulatiei feroviare.

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat marti ca CFR au nevoie in primul rand de o reforma, iar solutia grevei, aleasa de ceferisti, nu este cea mai potrivita solutie in acest moment.

Numarul calatorilor care ar putea fi afectati de greva anuntata depaseste 250.000 de persoane.