Coupland il inlocuieste pe Martin Southgate, care a condus compania JTI din Romania in ultimii doi ani.

“Sunt foarte bucuros sa fiu in Romania, este o piata extrem de dinamica si de provocatoare, iar JTI a construit aici o afacere de succes. Am gasit in Romania o echipa de profesionisti de inalt nivel si impreuna vom continua dezvoltarea afacerii noastre”, spune Neil Coupland (foto).

Cu 18 ani de experienta in industria tutunului, Coupland s-a ocupat, in ultimii trei ani de vanzari si business development in divizia Alcool-Tutun a SICPA Product Security SA. Neil Coupland este absolvent al Huddersfield University si Chartered Institute of Marketing din Marea Britanie.

Citeste si:

Japan Tobacco International (JTI) este divizia operationala a Japan Tobacco Inc., al treilea producator mondial de tutun. Compania produce trei dintre cele mai vandute cinci marci de tigarete la nivel global: Winston, Mild Seven si Camel.

In Romania, JTI este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata tutunului, cu un portofoliu de marci care acopera toate segmentele pietei.

Volumele de vanzari ale JTI Romania au crescut, in primele 9 luni din 2008, cu 15% fata de perioada similara a anului trecut. De asemenea, profitul companiei pentru perioada mentionata a crescut cu 43% comparativ cu primele 9 luni din 2007, iar cifra de afaceri inregistreaza o crestere de 30% fata de al treilea trimestru din 2007.