Parcul ar urma sa fie destinat in special industriei textile si incaltamintei. O delegatie a asociatiei a fost prezenta, marti, in judetul Iasi si a vizitat cinci localitati - Letcani, Bals, Ceplenita, Cristesti si Harlau - pe terenul carora ar putea fi demarata investitia, transmite NewsIn.

"Eu am inteles ca e vorba de o investitie de cel putin 10 milioane de euro. Daca investitia e garantata, noi suntem dispusi sa incheiem un parteneriat sau sa adoptam alte cai legale pentru a sprijini aceasta investitie, importanta pentru dezvoltarea economica a comunei", a declarat, pentru NewsIn, primarul Stelian Turcu, din comuna Letcani, una din localitatile vizitate de delegatia portugheza.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, in parcul industrial ar putea activa 100 de intreprinderi mici si mijlocii, firme care ar putea angaja aproximativ 8.000 de persoane.

Citeste si:

"Delegatia portugheza si-a aratat interesul pentru realizarea unui centru de formare profesionala, unde sa fie instruiti angajatii care isi vor desfasura activitatea in parcul industrial, cat si un centru comercial", a spus Simirad.

Delegatia portugheza a fost formata din presedintele Asociatia Comerciantilor si Industriasilor din regiunea Barcelos-Porto, Joao Fernandez de Albuquerque, consulul onorific al Romaniei la Porto, Emilio Leite Lopes si Bogdan Ionita, expert al Agentiei Romane pentru Investitii Straine. Asociatia a fost fondata in anul 1890 si are, in prezent, aproape 4.500 de membri.