Kraft Foods va inchide fabrica din Brasov si va disponibiliza 440 de angajati [Update]

Kraft Foods Inc. va inchide fabrica de ciocolata din Brasov pana la sfarsitul anului 2009 si va transfera productia in alte unitati ale companiei, in primul rand in Bulgaria, au informat reprezentantii companiei.

"Dezvoltarea puternica a afacerii Kraft Foods Romania din ultimii ani a generat nevoi suplimentare de capacitati de productie. Datorita limitarilor de spatiu in cladirile existente si locatiei unitatii de productie Kraft in mijlocul orasului, cresterea capacitatii de productie la Brasov nu este o optiune viabila", a declarat directorul general, Kraft Foods Romania, Lachlan Grave.

Kraft Foods: Decizia de inchidere a fabricii din Brasov nu are legatura cu criza financiara

"Au fost studiate capabilitatile de productie din cadrul fabricilor noastre si identificate oportunitatile de a consolida productia mai eficient, astfel incat sa se asigure dimensiunea necesara pentru a sustine dezvoltarea viitoare" a continuat Lachlan Grave.

Acesta a adaugat ca transferul productiei nu va afecta dezvoltarea afacerii din Romania. La Brasov se fabrica diferite produse de ciocolata ce se vand atat pe piata din Romania, cat si pe pietele din alte tari. Cei aproximativ 440 de angajati ai fabricii de la Brasov au fost informati despre planurile companiei in cursul zilei de astazi, informeaza NewsIn.

Kraft Foods Romania va negocia luna aceasta cu sindicatul valoarea pachetelor compensatorii ce urmeaza a fi acordate celor aproximativ 440 de angajati in urma inchiderii fabricii din Brasov, disponibilizarile urmand a incepe din mai 2009 au declarat pentru NewsIn reprezentantii companiei.

"Nici un angajat nu va fi disponibilizat anul acesta, ci din mai 2009. Vom negocia cu sindicatul si pana la finele lunii vom stabilii valoarea pachetulor compensatorii. Le vom acorda un pachet compensatoriu cat mai avantajos, suport pentru gasirea unor noi locuri de munca si usurarea perioadei de tranzitie" a declarat penru NewsIn, Doina Cavache, corporate affairs manager al Kraft Foods Romania.

"Aceasta decizie nu este o consecinta a activitatii angajatilor fabricii de la Brasov", a declarat vicepresedintele de operatiuni din Kraft Foods, pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa. Potrivit acestuia angajatii fabricii din Brasov vor primi un pachet compensatoriu din partea companiei.

Kraft comercializeaza produse alimentare in peste 150 de tari din intreaga lume. Printre marcile Kraft se numara: branzeturile, semipreparatele si dressing-urile Kraft, mezelurile Oscar Mayer, crema de branza Philadelphia, cafeaua Maxwell House; prajiturile si biscuitii Nabisco si marca Oreo; cafeaua Jacobs; ciocolata Milka, Côte d’Or si biscuitii LU.

Kraft este una dintre cele mai mari companii de produse alimentare si bauturi din lume, cu venituri anuale care depasesc 37 de miliarde de USD, cu peste 100.000 de angajati si peste 180 de unitati de productie in intreaga lume. Compania este cotata la indicele bursier S&P 100 si indicii Dow Jones si Ethibel.

Cititi mai multe despre alte fabrici din Romania inchise sau relocate


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri