Noul magazin Metro Cash & Carry din Deva are o suprafata de vanzare de peste 8.700 mp si ofera un sortiment de 17.500 produse alimentare si nealimentare, destinate clientilor profesionisti. In plus, centrul de distributie are peste 350 locuri de parcare si 226 de angajati.

"Am identificat un potential ridicat pentru conceptul nostru de cash & carry din Romania, prin urmare vom face un alt pas in vederea extinderii retelei noastre de distributie", a declarat director general Business Unit Metro Cash & Carry Romania & Moldova, Francois Oliver.

Strategia Metro Cash & Carry Romania pentru anul 2008 presupune atat continuarea procesului de consolidare, prin remodelarea altor trei centre de distributie, cat si relansarea expansiunii, prin deschiderea magazinului Metro Cash & Carry la Deva. In ultimii doi ani nu compania a mai inaugurat nici un magazin nou, ci s-a bazat doar pe modernizarea celor existente.

Metro Cash & Carry este reprezentat in 29 de tari cu peste 600 de magazine cash&carry. Cu peste 100.000 de angajati, la nivel mondial, compania a atins vanzari de 31,7 miliarde euro. Metro Cash & Carry este o divizie de vanzari a Metro Group, unul dintre liderii comertului la scara mondiala. In anul 2007, vanzarile Metro Group au atins cifra de 64 miliarde euro.

Citeste si:

Compania numara aproximativ 290.000 de angajati si opereaza in peste 2.100 de locatii din 32 de tari. Partea operationala a afacerii este desfasurata de diviziile de vanzari care opereaza independent pe piata: Metro/ Makro Cash & Carry, hipermarket-urile Real, Media Markt si Saturn – lider pe piata bunurilor electronice si electrocasnice din Europa si magazinele universale Galeria Kaufhof.

Metro Cash & Carry Romania este o parte integranta a Metro Cash & Carry International. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti.

In prezent, reteaua de magazine numara 24 de centre de distributie prin deschiderea celui de azi: in Bucuresti - patru centre (Militari, Voluntari, Berceni si Baneasa), in Brasov, Constanta si Timisoara cate doua centre, si cate un centru in fiecare din urmatoarele orase: Cluj, Bacau, Iasi, Craiova, Baia Mare, Galati, Ploiesti, Oradea, Sibiu, Suceava, Pitesti, Tg. Mures, Arad si Deva.

Metro Cash & Carry Romania este implicata activ in implementarea si dezvoltarea aceluiasi concept de vanzare si pe piata din Republica Moldova, unde in prezent opereaza cu trei centre, doua dintre ele fiind in Chisinau, iar al treilea in orasul Balti.