Oltchim SA isi va reduce temporar cantitatea de etilena si propilena cu care se aprovizioneaza de la Petrom, pe fondul crizei financiare internationale si in luna noiembrie isi va reduce activitatea cu pana la 40%, pentru a evita acumularea de pierderi, potrivit unui comunicat al companiei emis BVB.
"S.C. Oltchim SA a hotarat sa reduca temporar cantitatea de etilena si propilena cu care se aprovizioneaza de la Petrom, avand in vedere evolutia pietelor si a mediului de afaceri pe fondul crizei financiare internationale, cu efecte asupra scaderii la mai mult de jumatate a cererii de produse petrochimice, atat pe piata interna, cat si pe piata externa", potrivit comunicatului emis miercuri de Oltchim Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Compania anunta in comunicat ca Petrom a fost de acord cu decizia Oltchim si nu va aplica niciun fel de penalitati acesteia.

"Aceasta decizie a fost adoptata atat pe fondul scaderii normale a consumului de produse petrochimice ca urmare a perioadei de iarna si a intreruperii uzuale a activitatii firmelor din vestul Europei in asemenea perioade, cat si ca urmare a scaderii preturilor produselor petrochimice cu mult sub nivelul costurilor de productie realizate de catre societate", potrivit companiei.

Fata de preturile scazute practicate pe piata externa, Oltchim considera ca o continuare a livrarilor la nivelul actual ar provoca pierderi societatii, se mai precizeaza in comunicat.

"Aceasta masura este o consecinta a intentiei Oltchim de a evita acumularea de stocuri de produse la costuri mari de fabricatie, care ar determina pierderi semnificative prin vanzarea lor in cursul anului 2009. In aceste conditii Oltchim isi va reduce activitatea in luna noiembrie 2008 cu 20% pana la 40% din capacitate, astfel incat sa se evite acumularea de pierderi, asigurand in acelasi timp livrarile de produse catre clientii din Romania si clientii traditionali de pe piata externa, precum si resursele necesare pentru plata furnizorilor, precum si a ratelor si dobanzilor scadente catre bancile finantatoare", potrivit Oltchim.

Combinatul de produse chimice Oltchim Ramnicu Valcea a inregistrat pierderi de 27,68 milioane lei (7,6 milioane euro) in primele noua luni din an, comparativ cu profitul de 3,37 milioane lei din intervalul similar din 2007, potrivit rezultatelor financiare transmise Bursei la inceputul lunii noiembrie.

Compania are un capital social de 32,36 milioane lei, divizat in 323,6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. In structura actionariatului Oltchim, AVAS detine 53,26% din capital, grupul german PCC SE controleaza 12,89%, iar SIF Oltenia (SIF5) are o participatie de 6,89%.

Compania are o valoare de piata de 93,52 milioane lei (25,41 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,2890 lei/actiune, stabilita in sedinta de luni a Bursei. Titlurile Oltchim se tranzactioneaza la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul OLT.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri