Compania specializata in cresterea pasarilor Avicola Brasov (AVLE) va fuziona cu Nutribuz Sahateni (NUZY), firma la care este actionar majoritar, pentru reducerea costurilor si o administrare mai buna, intrucat Nutribuz nu mai desfasura activitati de exploatare.
Proiectul de fuziune a fost aprobat de consiliile de administratie ale Avicola Brasov si Nutribuz in 14 octombrie. Totodata, actionarii celor doua societati aprobasera in principiu fuziunea la adunarile generale din luna iulie.

Avicola Brasov cumparase in 1998 un pachet de 81,38% din actiunile Nutribuz, in vederea asigurarii necesarului de furaje pentru cresterea pasarilor in fermele proprii. Ulterior, Nutribuz a ajuns in imposibilitatea continuarii activitatii si a decis conservarea patrimonului si incetarea activitatii de exploatare, cheltuielile fiind suportate de Avicola Brasov.

Potrivit proiectului de fuziune publicat in Monitorul Oficial, Avicola considera ca prin absorbtia Nutribuz se vor reduce costurile generate de aceasta si se va imbunatati managementul la nivelul Avicola.

In urma fuziunii, Avicola va emite 120.161 de titluri noi, actionarii Nutribuz urmand sa primeasca 1 titlu nou pentru fiecare titlu detinut la societatea absorbita.

Astfel, Avicola isi va majora capitalul social la 16,92 milioane lei, impartit in 6,77 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Titlurile Avicola se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul AVLE, iar compania avea o valoare de piata de 17,88 milioane lei, aferenta cotatiei de 2,69 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera din 11 noiembrie.

Potrivit datelor din Monitorul Oficial, dupa fuziune asociatia salariatilor de la Avicola Brasov va controla 76,4% din capitalul social, iar Transavia Alba-Iulia va detine 4,15% din actiuni.

Nutribuz Sahateni are un capital social de 1,61 milioane lei, impartit in 645.219 de titluri cu valoarea nominala de 2,50 lei. In urma absorbtiei, actiunile Nutribuz vor fi anulate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri