DHL International Romania anunta ca masurile luate de Deutsche Post in SUA nu vor afecta activitatea companiei din Romania. "Ca si pana in prezent, DHL International Romania va continua sa isi indeplineasca obiectivele de business, dedicandu-se in continuare clientilor, angajatilor si partenerilor sai", sustin reprezentantii companiei.

Activitatea DHL Express din SUA se va concentra in totalitate asupra transporturilor internationale si va intrerupe furnizarea de servicii de curierat intern la 30 ianuarie 2009, pastrand insa capacitatile de transport si o prezenta internationala puternica in SUA. Portofoliul de servicii DHL Express va fi mentinut in toate celelalte tari din lume si nu va exista niciun impact asupra serviciilor si operatiunilor noastre din toate celelalte regiuni si tari la nivel global.

In ceea ce priveste Europa, directorul executiv al DHL Express Europe, Scott Price a declarat: "Suntem lideri de piata in Europa si vom continua sa ne mentinem pozitia de lider de piata si in Romania".

Directorul global al DHL Express John Mullen a declarat ca de la informarea oficiala din 28 mai, DHL si-a implementat sistematic planul de restructurare anuntat si se afla cu un pas inainte in indeplinirea tuturor componentelor cheie ale planului. "Totusi, avand in vedere contextul actual de incertitudini si riscuri fara precedent in economia globala, consideram ca este critic si prudent din partea noastra sa luam masuri suplimentare pentru a raspunde la ceea ce consideram noi ca va fi in 2009 un an plin de foarte multe provocari, dar si sa luam aceste masuri din timp", a spus Mullen.

Acesta a mai adaugat ca aceasta este miscarea potrivita in ceea ce priveste activitatea operationala a DHL din SUA avand in vedere climatul economic actual si pe termen lung. "Atunci cand am cautat sa identificam oportunitati pe piata de curierat expres din SUA, am hotarat sa ne concentram asupra punctelor noastre forte, respectiv expedierile internationale", a declarat John Mullen.

Citeste si:

Ca urmare a acestei mutari strategice, DHL Express va inchide toate hub-urile de la sol din SUA, va reduce numarul de statii de la 412 la 103 si va retine 3.000 pana la 4.000 de angajati in SUA, adaptandu-se astfel la nevoile clientilor care beneficiaza de serviciile de curierat expres internationale ale DHL.

Aceste masuri vor permite activitatii DHL Express din SUA sa isi reduca costurile operationale de la nivelul actual de 5,4 miliarde de dolari (4,2 miliarde de euro) la mai putin de 1 miliard de dolari (770 milioane de euro), reprezentand o reducere de peste 80 de procente.

DHL este liderul global al pietei de curierat expres si logistica, specializat in furnizarea de solutii inovative si adaptate cerintelor specifice, provenite printr-o singura sursa. DHL ofera expertiza globala in transportul expres, transportul de marfa aerian si maritim, transportul pe uscat, solutii logistice contractuale, precum si in servicii postale internationale, expertiza combinata cu o larga acoperire mondiala si o intelegere profunda a pietelor locale.

Reteaua internationala DHL leaga peste 220 de tari si teritorii din intreaga lume. 300.000 de angajati se dedica furnizarii de servicii rapide si de incredere care depasesc asteptarile clientilor. DHL este o marca a Deutsche Post World Net. Grupul a inregistrat venituri de peste 63 miliarde euro in 2007.