Activitatea sectiei de Piroliza a Combinatului Arpechim a fost intrerupta temporar, pentru doua saptamani, dupa ce unul din principalii beneficiari, Oltchim SA, a anuntat ca isi reduce activitatea cu pana la 40%, transmite NewsIn.
Activitatea sectei Piroliza va fi oprita pentru cel mult doua saptamini, iar aceasta masura, cred liderii sindicali, se impune pentru ca Oltchim nu se mai aprovizioneaza cu etilena de la Pitesti. Cei 120 de angajati de la sectia Piroliza-Arpechim vor continua sa vina la serviciu, dupa programul normal, in aceasta perioada urmand sa se ocupe cu activitati de intretinere si eventuale reparatii.

Marian Dumitru, lider Petrochimie, component al sindicatului Unirea, din care face parte si Piroliza, a declarat, joi, ca atat timp cat oamenii vin la serviciu si vor primi salariul integral nu vor fi probleme.

"Sectia este in oprire temporara. Pe de o parte, Oltchim are datorii la Petrom si poate fi o masura a Petromului pentru reducerea cheltuielilor, iar pe de alta parte este posibil ca Oltchim sa aiba probleme pe piata, din cauza crizei financiare, si a fost nevoit sa-si reduca activitatea. Nu se mai aprovizioneaza cu etilena si, drept urmare, instalatia de la sectia Piroliza din cadrul Arpechim a fost intrerupta temporar. Sectia are 120 de angajati, care vor veni in aceasta perioada la munca. Administratia nu a discutat deocamdata cu sindicatul.... Si daca instalatia este oprita de tot, oamenii trebuie sa-si primeasca salariul integral, pentru ca nu este vina lor ca s-a oprit instalatia" a declarat liderul Petrochimie, Marian Dumitru.

Surse din interiorul Arpechim spun ca, pana la sfarsitul anului, OMV a decis externalizarea sectiei Petrochimie, iar cei 596 de oameni care lucreaza aici vor lucra la noua firma care se va numi SC Petrochemicals Arges SRL. Referitor la vanzarea acestei sectii, liderul Petrochimia spune ca, in cazul in care conditiile vor fi acceptabile pentru cei aproximativ 600 de angajati, nu se va opune nimeni.

"OMV incearca vanzarea Petrochimiei de vreo doi ani si nu a reusit. Nu vad cum ar reusi pana la sfarsitul anului. Depinde foarte mult de conditiile in care vor fi transferati oamenii la noua societate. Sunt 596 de angajati pe zona care vor sa o externalizeze. Repet, daca conditiile sunt acceptabile nu putem comanda noi stapanului. In prima faza, noua societate va fi tot a Petromului 100%, dupa care va deveni societate de sine statatoare" a declarat Marian Dumitru, lider Petrochimia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri