Liderul sindicatului SC Avioane Craiova SA, Victor Peta, a declarat ca cei aproximativ 680 de angajati ai fabricii de avioane vor fi trimisi acasa, prin rotatie, pentru reducerea cheltuielilor societatii.
Peta a precizat ca angajatii trimisi acasa vor primi 80% din salariu si vor fi la dispozitia societatii, insa sustine ca nu este vorba despre somaj tehnic, scrie NewsIn.

"Pana se finalizeaza procesul de privatizare, daca se va finaliza, am trecut la reducerea cheltuielilor printr-un program de economisire. Asta include si salariile. Astfel, incepand de luni, cei aproximativ 680 de angajati ai fabricii vor fi trimisi acasa, prin rotatie. In aceasta perioada ei vor primi 80% din salariu si vor fi la dispozitia societatii“, a declarat Victor Peta. Acesta a mai spus decizia a fost luata intr-o sedinta a sindicalistilor.

Constructorul de aeronave Avioane Craiova (AVIO) a inregistrat pierderi de 12,17 milioane lei (3,34 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, de peste trei ori mai mari decat cele afisate in aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul scaderii afacerilor cu 46%. In primele trei trimestre ale anului trecut, Avioane Craiova a inregistrat pierderi de 3,86 milioane lei. Afacerile companiei s-au cifrat la 8,46 milioane lei (2,32 milioane euro) in primele noua luni, in scadere cu 46% comparativ cu intervalul echivalent din 2007, cand acestea au fost de 15,86 milioane lei.

AVAS relanseaza la privatizare Avioane Craiova, oferind spre vanzare un pachet de actiuni reprezentand 80,9778% din capitalul social al companiei. Vanzarea celor 741.339 de actiuni cu valoare nominala de 2,5 lei se va realiza prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile. Data limita pana la care se pot depune Documentele de participare si Ofertele finale este 24 noiembrie 2008.

In procesul de privatizare anterior, AVAS a luat decizia de a nu semna un contract de vanzare – cumparare de actiuni ca urmare a expirarii termenului de valabilitate a ofertei pentru Avioane Craiova fara ca Aero Vodochody, compania interesata de privatizare, sa fi acceptat clauzele contractuale propuse de Autoritate.

Societatea Avioane Craiova a fost infiintata in anul 1972, avand ca principal domeniu de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave. Avioane Craiova este unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 SOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Fortelor Armate Romane. Societatea poate desfasura activitati de intretinere si reparare autovehicule, constructii metalice si parti componente, lucrari de instalatii electrice, izolatii si protectie anticoroziva, activitati de proiectare, urbanizare si alte servicii tehnice, cercetare, dezvoltare si alte activitati. Avioane Craiova dispune de personal de conceptie si de executie cu un inalt grad de specializare si competenta in domeniul aeronautic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri