Furnizorul de servicii medicale private, Gral Medical, a raportat afaceri de 8,5 milioane euro in primele 10 luni ale acestui an, fiind astfel in grafic pentru realizarea cifrei de afaceri de 10 milioane euro preconizata la inceputul anului.
Principalii factori care au determinat obtinerea acestor rezultate au fost marirea volumului de vanzari in centrele medicale nou deschise, precum si investitiile in celelalte unitati detinute atat in Capitala, cat si in tara, potrivit celor declarate de directorul general al companiei, Georgeta Serban (foto).

“Clinica de Diagnostic Gral Medical a atins pragul de rentabilitate (break – even point) dupa 1 an de la lansare, depasind asteptarile initiale avand in vedere ca planul de investitii prevedea atingerea acestui indicator dupa aproape 2 ani”, mai spune reprezentanta companiei.

In primul semestru al anului, compania a investit un milion de euro pentru modernizarea a doua laboratoare din Bucuresti si Ploiesti, iar pana la sfarsitul anului suma se va dubla, investitia fiind directionata catre modernizarea noilor proiecte din domeniul radiologiei si imagisticii medicale.

Potrivit clasamentului realiza de curand de Camera de Comert si Industrie si de Consilul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii Private din Romania (CNIMMPR), Gral ocupa locul al 2-lea pe domeniul serviciilor medicale in anul 2007. Acest clasament a avut la baza analiza mai multor indicatori precum: cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului, numar de salariati, efortul de dezvoltare. Astfel, Gral Medical a incheiat anul 2007 cu o cifra de afaceri de 20.783.136 lei, o rata a profitului de 20% si un numar de 232 de angajati.

Gral Medical este o firma cu capital integral romanesc si un furnizor de servicii medicale atat pentru asigurarile sociale de sanatate, cat si pentru cele private.

Grupul Gral a fost infiintat in anul 2000, iar in cei 8 ani de prezenta pe piata serviciilor medicale din Romania au fost deschise 12 centre medicale in tara, dintre care 6 in Bucuresti, 3 in Prahova si cate unul in Sibiu, Craiova si Pitesti, unde lucreaza peste 350 de medici si asistente.

Asistenta medicala in centrele Gral Medical acopera in prezent o paleta de peste 20 de specialitati medicale, 15 explorari functionale si investigatii paraclinice, si peste 400 de tipuri de analize de laborator.

Daca in 2007 piata serviciilor medicale private s-a cifrat la circa 250 de milioane de euro, anul acesta se preconizaeaza atingerea unei valori de 300-350 mil. euro, cresterea din ultimii ani fiind de circa 25% anual.

Principalii competitori ai Gral Medical pe piata serviciilor medicale private sunt sunt MedLife Medicover, Romar, Medcenter, Sanador, Medsana si Centrul Medical Unirea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri