Siderurgistii de la Galati, ca si colegii lor din tara si din strainatate, sunt invitati sa cumpere pana duminica pachete de pana la 200 de actiuni ArcelorMittal la pretul maxim de 15.000 USD, echivalentul a 53 de salarii minime pe unitate, potrivit ofertei transmise angajatilor de companie.

Oferta privind achizitia de actiuni ArcelorMittal, inclusa in "Planul ArcelorMittal pentru achizitia de actiuni de catre salariati" sau "Employee Share Purchase Plan" (ESPP 2008), este adresata angajatilor eligibili ai companiei, adica celor care au contracte individuale de munca pe durata determinata sau nedeterminata si o vechime de cel putin trei luni in grup. Categoria angajatilor eligibili nu ii include pe cei aflati in preaviz, transmite NewsIn.

In cadrul acestei oferte, ArcelorMittal a scos la vanzare 2,5 milioane de actiuni in doua transe. Prima transa, in care au fost disponibile 1.375.000 actiuni, a fost deschisa in perioada 19-28 septembrie 2008 pentru angajatii ArcelorMittal din Belgia, Bosnia si Hertegovina, Brazilia, Canada, Cehia, Germania, Ungaria, Italia, Luxemburg, Mexic, Olanda, Polonia, Spania si Marea Britanie. Tara noastra, alaturi de alte state in care opereaza grupul, este inclusa in transa a doua, deoarece "unele conditii legale nu au putut fi indeplinite inainte de sfarsitul lunii septembrie 2008", potrivit materialelor informative care au ajuns la siderurgistii galateni.

Pentru transa a doua, perioada de subscriere a inceput pe 14 noiembrie 2008, la 00:01 ora New York-ului, si se va incheia duminica, 23 noiembrie 2008, la 23:59 ora New York-ului. "In aceasta perioada, veti decide cate actiuni ArcelorMittal doriti sa cumparati prin ESPP 2008 (trebuie sa alegeti un numar intreg de actiuni)", au anuntat reprezentantii companiei. Salariatii din valul secund au la dispozitie un numar de actiuni egal cu diferenta dintre 2,5 milioane si numarul de actiuni cumparate in prima transa a ofertei.

ArcelorMittal a impus angajatilor doua restrictii de cumparare. Astfel, un angajat nu poate cumpara mai mult de 200 de actiuni, iar valoarea pachetului de actiuni cumparate nu trebuie sa depaseasca 15.000 dolari.

In schimb, pot beneficia de reduceri de 15% din pretul de referinta "pentru un ordin de cumparare care nu depaseste valoarea cea mai mica dintre 100 de actiuni si numarul intreg, mai mic, imediat urmator de actiuni care corespunde unei investitii de 7.500 dolari SUA" ("Prima Limita").

Angajatul poate beneficia, ulterior, de o reducere de 10% din pretul de referinta "pentru orice cumparare suplimentara de actiuni pana la un numar de actiuni (inclusiv cele din Prima Limita) care nu depaseste valoarea cea mai mica dintre 200 de actiuni si numarul intreg, mai mic, imediat urmator de actiuni care corespunde unei investitii de 15.000 dolari SUA" ("A Doua Limita").

Pretul de cumparare va fi, astfel, egal cu pretul de referinta, minus reducerile mentionate.

"Veti beneficia de o reducere de 15% daca achizitionati pana la 100 de actiuni, sub rezerva unei investitii minime de 7.500 dolari, si de o reducere de 10% pentru orice actiuni suplimentare achizitionate, pana la 200 de actiuni, sub rezerva unei investitii maxime de 15.000 dolari. Reducerea va fi aplicata la un pret de referinta, care este media preturilor de deschidere si de inchidere ale actiunilor ArcelorMittal din 13 noiembrie 2008, in dolari SUA, la Bursa din New York", le-au transmis angajatorii muncitorilor.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri