MOL Romania analizeaza in prezent profitabilitatea fiecarei benzinarii din tara a companiei, din cele 131 pe care le detine in prezent, iar apoi va lua o decizie in privinta acestora, a declarat directorul MOL Romania, Zsolt Szalay.

"Evaluam acum situatia financiara a fiecarei benzinarii, sa vedem care e profitabila, care merge mai prost, sub estimari. Apoi, vom vedea ce decizie luam in privinta acestora. Locatia benzinariei este cruciala. Insa nu cred ca vom inchide vreuna. Pana la sfarsitul acestui an, vom avea o situatie clara a lor", a precizat directorul MOL Romania, Zsolt Szalay, citat de NewsIn.

Directorul MOL Romania a mai spus ca pentru 2009 se asteapta la o crestere a vanzarilor, ca efect al investitiilor din acest an.

De asemenea, Zsolt Szalay a anuntat ca MOL Romania a inaugurat o noua statie, la Iasi, cea de-a 131-a a companiei. Aceasta este de tip brownfield, iar valoarea investitiei nu a fost facuta public.

"In urmatoarele doua-trei luni, urmeaza sa mai inauguram o benzinarie, tot in Moldova, si va fi de tip greenfield. Avem rezultate foarte bune in Moldova, desi nu a fost o tinta pentru investitii in ultimii ani. Ne vom concentra in continuare pe zone in care nu am fost prezenti pana acum", a explicat Szalay.

In prezent, MOL Romania are o retea formata din 131 de benzinarii, noua dintre ele fiind inaugurate anul acesta.

MOL Romania a inregistrat o crestere de 2% a vanzarilor de carburanti (in litri), pe parcursul primelor nou luni ale anului 2008, fata de perioada similara a anului trecut.

MOL Romania este o companie petroliera de retail, parte a grupului ungar MOL, cu sediul central la Budapesta. Compania are 15.000 de angajati si isi desfasoara activitatea in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si tarile CSI. MOL detine trei rafinarii in Ungaria, Slovacia si Italia si opereaza 1.000 de statii de alimentare in Europa Centrala si de Sud-Est.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Fondul de Investitii in Energie Kazah-Roman, 20 de benzinarii