Afacerile companiei au scazut drastic in intervalul ianuarie - septembrie 2008, in urma reorganizarii si a reorientarii spre sectorul imobiliar, pana la 507.000 lei (140.000 euro). In intervalul similar din 2007, Rolast a avut o cifra de afaceri de 17,59 milioane lei.

Rolast a inceput din 2007 sa isi restructureze activitatea prin inlocuirea obiectului principal de activitate de la producerea de articole din cauciuc, la activitatea de inchiriere si subinchiriere de imobile. Ca urmare, in martie 2008, compania a inceput demolarea cladirilor industriale necesare vechii activitati, de pe terenurile din Pitesti.

Ulterior, compania a incheiat cu firma Real Design Trust SRL un contracte de antrepriza, pentru construirea unui centru comercial pe terenurile proprii si a inchiriat spatiile comerciale firmei Real Hypermarket Romania SRL.

Citeste si:

Actionarii Rolast Pitesti aprobasera in august suplimentarea unui credit luat de la Piraeus Bank cu cel mult 31 milioane euro, din care 25 milioane euro urmau sa fie folositi pentru dezvoltatea centrului comercial. Restul de 6 milioane euro erau destinati pentru plata taxei pe valoarea adaugata (TVA) pe durata constuctiilor.

Rolast are un capital social de 30,8 milioane de lei, divizat in 308 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Naniero Investments Limited este actionarul majoritar a Rolast, cu o detinere de 50,59% din capitalul social, iar Romanian Investments Fund (RIF) detine 16,22% din actiuni. De asemenea, Mir Asset Management controleaza 18,08% din capitalul companiei.

Titlurile Rolast se tranzactioneaza in prezent la categoria necotate a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul RLS. Potrivit ultimei cotatii, de 0,11 lei, stabilita in sedinta bursiera de ieri, compania are o valoare de piata de 33,89 milioane lei (8,83 milioane euro).