"Exista aceasta posibilitate de a disponibiliza oameni. Este o decizie pe care o vom lua in functie de tehnologia stabilita. Cand vom incheia studiile de fezabilitate, daca este cazul, vom purta discutii cu sindicatele, pentru a vedea de unde gasim sursele de finantare pentru eventualele disponibilizari", a declarat Ioan Ungureanu, citat de NewsIn.

Potrivit directorului general al companiei, in prezent, la termocentralele de la Braila, Galati, Borzesti si Doicesti exista circa 2.500 angajati.

Grupul CEZ din Cehia, impreuna cu Electrocentrale Galati si Termoelectrica au semnat joi Memorandumul de Intelegere pentru proiectul termocentralei de la Galati, de pana in 400 MW, proiect estimat la circa 400 milioane euro.

De asemenea, Termoelectrica si consortiul format din E.ON Kraftwerke GmbH si Enel au semnat la 18 iunie 2008 Memorandumul de Intelegere pentru construirea termocentralei de tip greenfield de la Braila, ale carei costuri se ridica la aproape un miliard euro. In cadrul societatii mixte, Termoelectrica va contribui cu activele curente de la centrala Braila, iar consortiul format din E.ON si Enel va contribui cu banii necesari investitiei. Aceasta unitate noua de productie pe baza de huila va avea o capacitate de 800 MW.

Citeste si:

In afara de aceste doua termocentrale, Termoelectrica mai are in plan construirea a alte doua termocentrale, la Borzesti si Doicesti.

Termoelectrica este producator de energie electrica prin arderea combustibililor fosili (carbuni) si hidrocarburi (gaze naturale si pacura) si acopera circa 17% din piata. Totodata, compania produce energie termica. Are trei filiale: Electrocentrale Bucuresti, Electrocentrale Deva si Electrocentrale Galati.

Termoelectrica a inregistrat pierderi nete mai mari de 106,3 milioane lei in primul semestru al acestui an, pe langa datoriile acumulate de peste 400 milioane euro, potrivit datelor transmise de companie agentiei NewsIn, la inceputul lunii august.