Producatorul de mobila IKEA a comercializat la nivel mondial circa 5,5 milioane de jaluzele, marcile Iris si Alvine, ce nu indeplinesc toate standardele de securitate necesare pentru protectia consumatorilor, 6.300 de unitati fiind vandute si in Romania.
Magazinul IKEA din Bucuresti a vandut aproximativ 6.300 de jaluzele romane Iris si Alvine, care in prezent au fost retarse de la comercializare. Jaluzelele aveau preturi cuprinse intre 9,9 lei si 59,9 lei, iar potrivit companiei, IKEA Romania va trimite gratuit tuturor clientilor care au achizitionat astfel de jaluzele un kit de reparatii ce include un set de opritoare pentru cordoane si instructiuni de asamblare.

Autoritatea americana pentru siguranta consumatorului (U.S. Consumer Product Safety Commission in North America – CPSC) a semnalat recent companiei Ikea ca jaluzelele Iris si Alvine nu indeplinesc in totalitate unul dintre standardele optionale de securitate ale asociatiei producatorilor din aceasta industrie, din America de Nord.

"Acest standard de securitate cere ca jaluzelele cu cordoane sa aiba un opritor, care sa reduca riscul de a ramane prins in cordoanele lungi ale jaluzelelor", declara reprezentantii IKEA Romania.

Jaluzelele Iris si Alvine vandute in Romania ce au data de fabricatie 0823 (08-anul, 23-saptamana) si date anterioare au fost produse in India si Etiopia. In total, in lume, s-au vandut aproximativ 5,5 milioane de bucati din aceste tipuri de jaluzele.

Vanzarile inregistrate de magazinul IKEA din zona comerciala Baneasa in anul de catalog IKEA 2008 (1 septembrie 2007 - 31 august 2008), au ajuns la 99,4 milioane euro, iar pentru urmatoarele 12 luni, conducerea companiei se asteapta la un volum de vanzari de peste 110 milioane euro. Potrivit companiei, aproape trei milioane de vizitatori au trecut pragul magazinului si peste 12 milioane de produse din gama IKEA au fost comercializate in cele 12 luni de activitate ale anului fiscal 2007-2008.

Marca IKEA a fost inregistrata in anul 1943 in Suedia. Magazinul IKEA din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara. In 2008, pe toate cele 4 continente unde exista magazine IKEA, numarul total al vizitatorilor a fost de 623 de milioane, iar numarul total al cataloagelor distribuite in anul respectiv, de 198 de milioane.

La fel ca si celelalte magazine Ikea din lume, magazinul din Romania este operat prin sistem de franciza in baza acordului cu Inter IKEA Systems B.V., detinatoarea conceptului IKEA si singura companie din lume in masura sa acorde dreptul de franciza. Compania care detine franciza magazinului IKEA in Romania este Moaro Trading S.R.L.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri