Noua fabrica va produce polistiren extrudat (XPS) si va asigura, totodata, peste 30 de noi locuri de munca. Compania a inaugurat in urma cu doi ani cea de-a doua fabrica de polistiren expandat (EPS) din Romania, in localitatea Horia, dupa cea din Bucuresti.

"Linia de fabricatie din judetul Neamt, echipata cu instalatii de ultima generatie, conforme cu normele europene privind protectia mediului, are o capacitate anuala de 150.000m³/an, succede celor de la Purbach din Austria si Nis din Serbia, situand compania Austrotherm printre cei mai mari producatori de polistiren extrudat din aceasta zona a Europei", a declarat directorul Austrotherm Romania, Petru Lada.

Reprezentantii companiei mai spun ca produsele companiei sunt prezente pe pietele din Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria si Ungaria, amplasamentul geografic al fabricii de la Horia reprezentand un factor important in decizia de a amplasa noua unitatea de productie aici.

Datorita extinderii capacitatilor de productie in partea de est a Europei, Austrotherm are in prezent 16 fabrici in 11 tari, cu un personal de 690 de angajati. Cifra de afaceri a grupului Austrotherm de la finele anului trecut a fost de 184 milioane de euro.