CFR Calatori nu mai are bani pentru salariile angajatilor pe luna noiembrie si in aceste conditii nu se vor mai face platile catre CFR SA, ceea ce inseamna ca 30.000 de salariati din infrastructura raman fara salarii si prime de sarbatori, a declarat liderul sindical Gheorge Popa.
"Avem nevoie de o rectificare bugetara de 200 de milioane lei, pentru ca in noiembrie nu se mai pot asigura salariile angajatilor de la CFR Calatori. Daca noi nu vom avea cu ce plati salariile, vom lua bani din incasarea biletelor si vom sista toate platile catre CFR Infrastructura, iar in acest caz aproape 30.000 de persoane nu vor putea fi platite in luna noiembrie. Se poate intampla ceea ce e mai rau si este posibil ca veniturile si implicit salariile celor de la marfa sa intre in colaps", a spus presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare-Comercial, citat de NewsIn.

Gheorghe Popa a adaugat ca plata salariilor pe luna octombrie a fost intarziata trei zile si a avertizat ca sunt sanse foarte mari ca angajatii CFR sa nu poata incasa primele de sarbatori prevazute in contractul colectiv de munca la nivelul de 540 de lei pentru fiecare angajat.

Liderul sindical sustine ca bugetul de salarii al CFR a intrat pe regim de avarie din cauza faptului ca nu au fost alocate de la bugetul de stat aproape 280 de milioane de lei, bani dirijati pentru subventiile acordate elevilor, studentilor si facilitatile acordate batranilor si persoanelor cu handicap.

Potrivit lui Popa, compania CFR Infrastructura are in acest moment aproape 30.000 de angajati, iar CFR Calatori peste 18.000 de salariati.

Salariatii din CFR vor decide luni daca intra in greva generala

Liderul sindical a precizat ca salariatii din CFR vor fi instiintati vineri de rezultatul negocierilor cu Guvernul si vor decide pana luni daca vor intrerupe lucrul pe termen nelimitat.

"Pana acum, niciuna dintre revendicarile noastre nu a fost solutionata. Vineri, cand expira termenul limita acordat Executivului pentru punerea in practica a prevederilor trecute in protocolul semnat cu sindicalistii, ii vom instiinta pe toti salariatii din Miscare-Comercial de hotararile luate de catre Guvern S si cel mai probabil pana luni vom sti daca activitatea de trasport pe calea ferata va fi intrerupta", a precizat Popa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri