"Hotararea pronuntata astazi (20 noiembrie n.r.) este irevocabila si are drept consecinta scoaterea Metro Cash & Carry Romania SRL din procedura insolventei", a declarat avocatul asociat Bostina & Asociatii, Bogdan Paraschiv.

Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul declarat de Metro Cash & Carry Romania, prin avocatii sai de la SCA Bostina&Asociatii impotriva sentintei comerciale nr. 2278/16 mai 2008, prin care Tribunalul Bucuresti dispusese deschiderea procedurii insolventei.

Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de suspendare ca ramasa fara obiect, a modificat in tot hotararea atacata, in sensul ca a admis contestatia debitoarei, a respins cererea creditoarei si a dispus trimiterea dosarului aceleiasi instante care a deschis procedura in vederea inchiderii procedurii.

Procedura insolventei se deschisese de catre Tribunalul Bucuresti la data de 16 mai 2008 pentru o creanta de circa 50.000 de euro pretinsa de Toneli Holding. Bostina & Asociatii obtinuse anterior suspendarea provizorie a sentintei de deschidere a procedurii insolventei, in data de 5 iunie 2008.

Citeste si:

Toneli Holding a cerut in instanta, inca din luna octombrie 2007, deschiderea procedurii de faliment impotriva Metro Cash&Carry Romania SRL, deoarece intregul lant de magazine ar fi datorat 390.994,62 lei, la care s-au adaugat penalitatile si dobanda legala in valoare de 197.003,85 lei. Potrivit companiei, debitul cu care Metro figura in registrele Toneli reprezenta contravaloarea marfurilor procurate, mai exact oua de consum.

Reprezentantii Metro Cash&Carry Romania au sustinut, insa, potrivit actelor aflate la dosar, ca Toneli Holding SRL nu este tutelarul tuturor creantelor, ca a achitat 11.155,68 lei din datorie si a cerut respingerea cererii de declansare a procedurii insolventiei. De asemenea, reprezentantul Metro Cash&Carry Romania SRL a negat ca lantul de magazine s-ar fi aflat in incapacitate de plata, date fiind relatiile comerciale cu numerosi parteneri.

In data de 3 iunie, Metro Cash & Carry Romania a atacat cu recurs hotararea judecatoreasca conform careia s-a deschis procedura insolventei comerciale si falimentului impotriva retailer-ului.