Unicul producator de papusi din tara, SC Aradeanca SA, din Arad, a renuntat, deocamdata, la planul de investitii preconizat pentru anul viitor, din cauza conditiilor de creditare existente in sistemul bancar romanesc, transmite NewsIn.
Directorul fabricii de papusi din Arad, Dana Neacsiu, a declarat, joi, ca investitiile prevazute se ridicau la aproximativ 1 milion de euro.

"Am vrut sa modernizam o hala de productie, in care am vrut sa aducem doua masini de injectat, fiecare in valoare de peste 400.000 euro. Cele cu care lucram acum sunt fabricate in 1960. Investitiile erau preconizate a fi facute dintr-un imprumut bancar, dar din cauza conditiilor de creditare existente in prezent pe piata romaneasca am renuntat sa mai facem investitia. Cand vor veni vremuri mai bune o sa facem investitiile dorite“, a sustinut Dana Neacsiu.

Neacsiu a mai spus ca se asteapta ca la inceputul anului viitor, „Aradeanca“ sa fie afectata de criza economica existenta pe piata internationala.

“Momentan, comenzile pentru papusi, dar si pentru articole specifice sarbatorilor de iarna si articole de gradina nu sunt afectate de recesiune, din contra ne asteptam la o crestere a comenzilor, datorita apropierii Craciunului. Dar, la inceputul anului viitor ne asteptam sa scada numarul comenzilor pentru produsele fabricate de noi, din cauza recesiunii economice existente pe plan international si care afecteaza mai multe domenii de activitate, printre care si cel al fabricarii de papusi si jucarii“, a afirmat Neacsiu. Directorul fabricii a mai sustinut ca la “Aradeanca“ nu se vor face disponibilizari de personal.

Conducerea fabricii de papusi din Arad a mai anuntat ca, luna trecuta, a facut, pentru prima data dupa 1990, primul export de papusi, fabricate integral in societate.

“Un distribuitor din Anglia, care a descoperit fabrica noastra pe internet ne-a comandat papusi de diferite sortimente. Astfel, am trimis spre Londra papusi romanesti in valoare de peste 5.000 euro, fabricate integral de noi si nu in sistem lohn“, a declarat Dana Neacsiu.

La SC Aradeanca se produc, in aceasta perioada, articole specifice sarbatorilor de iarna, precum Mosi Craciuni, cizmulite rosii, clopotei, dar si accesorii pentru bradul de Craciun. Recent, fabrica aradeana a lansat pe piata papusa care il intruchipeaza pe Pinocchio. „Papusa Pinocchio este atat pentru baieti, cat si pentru fetite, are 30 de centimetri si costa 12 lei. Am produs deja 5.000 de bucati din acest model, atat pentru piata interna, cat si pentru piata externa“, a mai sustinut Dana Neacsiu.

„Aradeanca“ mai produce in sistem lohn jucarii, care sunt vandute in Europa prin intermediari italieni. Fabrica din Arad exporta in Italia, anual, aproximativ 30 la suta din totalul productiei. Conducerea societatii a anuntat, o cifra de afaceri de 1.000.000 lei pentru anul 2008, similara cu cea de anul trecut.

SC Aradeanca este listata pe piata Rasdaq, sub simbolul ARNI, iar din structura actionariatului fac parte PAS cu 40,1 la suta, SIF Banat Crisana cu 39,9 la suta si alte persoane fizice cu 20 la suta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri