Piata de jucarii ar putea atinge la sfarsitul acestui an o valoare de 50 milioane euro, potrivit administratorului AraToys, Ioana Radu.
Jucariile aduc multi bani, atat celor care le produc, cat si distribuitorilor. Insa, de cele mai multe ori, vanzarile cresc mai mult in perioada sarbatorilor de iarna, noiembrie si decembrie fiind lunile care imping la extreme profiturile comerciantilor. Astfel, in acest sezon se obtine aproximativ 60% din totalul vanzarilor efectuate pe tot anul.

“Pentru 2008, piata de jucarii din Romania ar putea atinge 50 de milioane euro, insa nu putem spune cu exactitate ca aceasta este cifra corecta, intrucat alti producatori sau distribuitori de jucarii au declarat ca piata va atinge 60 de milioane euro sau chiar 30 de milioane euro”, a declarat administratorul AraToys, companie membra a Grupului RTC, care s-a infiintat in 2005 si este importator si distribuitor de jucarii.

AraToys a devenit din 2007 partener pentru Romania pentru numeroase brand-uri internationale precum Tomy, Carte Blanche, Diddl, Ugobe, Sigikid, K'nex, MissB sau Revell.

Pleo – jucaria robotizata umanizata

Importatorul de jucarii spera ca in urmatorul an sa-si consolideze pozitia pe piata locala. Tocmai din acest motiv, compania a venit cu o noua inovatie pe piata, si anume lansarea unei jucarii robotizate care poate tine cu succes locul unui animal de companie – Pleo.

Time Magazine l-a ales drept "Cel mai inovativ produs al anului 2006", in cadrul Nuremberg Toy Fair a fost desemnat "Inovatia anului 2007", iar conform Engadget a devenit "Robotul anului 2008".

Pleo este un animal de 60cm x 26.5cm x 19,5 cm, care invata sa mearga, studiaza ceea ce il inconjoara si poate fi la fel de alintat ca o pisica, este la fel de afectuos ca un caine de companie.

Jucaria robotizata este o forma de inteligenta artificiala, care poate tine cu succes locul unui animal de companie. Pleo trebuie sa fie educat si ingrijit, fara niciun fel de cost. Poate fi invatat o sumedenie de trucuri si isi dezvolta personalitatea in functie de modul in care te comporti cu el.

Corpul lui Pleo sustine perfect cele 8 cipuri, 14 motoare si 38 de senzori care il fac sa para viu, alaturi de soft-ul complex care foloseste formule matematice avansate astfel incat Pleo sa decida care va fi urmatoarea sa miscare.

Personalitatea lui incepe sa se formeze inca de cand face primii pasi si continua sa studieze lumea din jurul lui chiar si cand este singur acasa. Pleo da din coada si canta, se trezeste la auzul vocii tale, se gadila, canta, adoarme cand il tii in brate si il mangai pe spate, te apuca de degete si se joaca pana oboseste.

Micutul dinozaur a venit si in Romania si poate fi achizitionat din magazinele Diverta. Mai multe detalii pe www.pleo.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri