Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (ANIMM) va derula un program cu un buget de peste 13 miliarde de lei vechi pentru instruirea si sprijinirea financiara a tinerilor care vor sa puna pe picioare o afacere privata. Programul START, aflat deja la a doua editie, vizeaza tinerii intre 18 si 35 de ani cu studii medii sau superioare, care fie vor sa dezvolte o afacere sau au deja o firma, dar sint la inceput. Prima etapa a acestui program o reprezinta atragerea tinerilor si inscrierea celor interesati intr-o baza de date. Participantii trebuie sa completeze un formular, care va fi ulterior evaluat si doar cei care au obtinut minimum 50 de puncte dintre cele 100 merg mai departe. Formularele de inscriere se gasesc pe site-ul Agentiei, www.animmc.ro. A doua etapa este participarea la cursurile oferite de ANIMM si sustinute de specialisti in domenii ca: managementul financiar, al resurselor umane, al micilor afaceri.

Cei mai buni iau banii

Dupa ce au aceste cunostinte teoretice, participantii vor concepe un proiect pe care il vor propune spre finantare. Evaluarea o va face o comisie. Cele mai bune proiecte vor primi cite 10.000 de euro fiecare, in total fiind oferite zece miliarde de lei vechi. Sigur ca nu e o suma deloc spectaculoasa, dar uneori este diferenta dintre a incepe si a nu incepe o afacere, a declarat pentru BBC, Eugen Ovidiu Chirovici, presedintele ANIMM.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri