In cadrul celei de-a treia etape a acestui program initiat de Comisia Europeana (CE), companiile care produc sau dezvolta tehnici si tehnologii inovatoare in generarea, managementul si controlul energiei, eficienta energetica, tratamentul apelor uzate, poluarea aerului, managementul deseurilor, reciclare, tratamentul solului si poluarea fonica pot completa formularul pus la dispozitie de Deloitte Romania pe pagina sa de internet pentru stabilirea gradului de eligibilitate.

Daca vor fi alese, acestea vor completa formularul de aplicatie pentru a incepe afaceri pe pietele nipona si sud-coreeana, pe care este foarte greu de intrat. Intregul proces se desfasoara online, pe site-ul www.eu-gateway.eu, a anuntat Deloitte.

Potrivit comunicatului, la etapele anterioare ale programului EU Gateway - constructii & tehnologii de constructii si design vestimentar - firmele autohtone au depus 13 aplicatii, respectiv 10 aplicatii, Romania fiind lider regional din punctul de vedere al numarului de aplicatii trimise.

"Aplicantii sunt evaluati din perspectiva pietelor europene si japoneze, in baza a trei criterii: strategie de afaceri, capacitate si viabilitate, precum si potential de dezvoltare pe pietele asiatice", a declarat coordonatoarea proiectului Corina Ifrose-Murafa, analist de afaceri la Deloitte Consulting.

Companiile interesate primesc asistenta din partea Deloitte de-a lungul intregului proces de aplicare, precum si pe tot parcursul etapelor ulterioare acceptarii in acest program.

Citeste si:

Fiecare ciclu din programul EU Gateway consta in sase misiuni economice specifice care se vor derula pana in 2014 – 2015. Proiectul va continua cu sectoarele de tehnologia informatiei si comunicarii, tehnologii in sistemul de sanatate si medical, design interior si activitati conexe.

Programul de cooperare cu Japonia si Coreea de Sud a fost construit pe baza experientei acumulate in urma programului Gateway to Japan, care a ajutat cu succes aproape 2.500 de IMM-uri europene sa isi gaseasca parteneri in statul asiatic, in ultimii 12 ani. Proiectul este in egala masura dedicat si companiilor mari.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din tara care furnizeaza servicii de audit, servicii fiscale, consultanta, consultanta financiara si de evaluare a riscului. Deloitte Romania este afiliata Deloitte Central Europe Holdings Limited.

Firmele membre ale Deloitte activeaza in 140 de tari.