Alstom Transport Romania vrea sa finanteze modernizarea vagoanelor Astra pentru Metrorex in schimbul prelungirii contractului de mentenanta, intrat in vigoare in 2004, a anuntat directorul general al companiei, Gabriel Stanciu.
"Aceasta solutie ar permite Metrorex sa utilizeze rapid un produs modernizat, fara investitii initiale din partea sa. (...) In functie de variantele pentru care se opteaza, sistemul ar permite o economie de energie de pana la 20%", a spus directorul general al Alstom Transport Romania.

Potrivit lui Gabriel Stanciu, in cazul in care Metrorex valideaza aceasta solutie si prelungeste durata contractului de mentenanta, Alstom are capacitatea sa livreze primul tren de sase vagoane in 12 luni de la intrarea in viguare a actului aditional. Capacitatea de modernizarea a vagoanelor de care dispune Alstom este de aproximativ sase unitati pe luna.

Directorul general al Alstom Transport Romania a sublinit ca societatea va putea livra pana in 2012 aproximativ 150 de vagoane modernizate.

Contractul de mentenanta cu Metrorex a fost semnat in 2003 si a intrat in vigoare in 2004 si are o durata de 15 ani pentru mentenanta a peste 400 de vagoane vechi si noi.

In afara vagoanelor Astra, Metrorex mai detine 264 vagoane noi de metrou Bombardier. Asamblarea acestora a fost realizata la fabrica din Craiova impreuna cu partenerul roman Electroputere.

Pe 21 noiembrie, directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu a declarat ca societatea prognozeaza ca va avea buget de 1,289 miliarde lei anul viitor, din care va aloca 727 milioane lei pentru activitatea de exploatare.

Metrorex estimeaza pentru finele lui 2008 investitii de 523 milioane lei, din care 200 milioane lei vor fi acoperiti din surse proprii. Bugetul de investitii pentru 2008 al Metrorex a fost de 336 milioane lei, din care 120 milioane lei a fost obtinut prin credite externe.

Alstom Transport a intat pe piata din Romania pe 4 decembrie 1994 si a investit 12 milioane euro in imbunatatirea conditiilor de munca si a mijloacelor de productie. Investitia totala pentru sistemul de mentenata Metrorex se ridica al aproximativ 42 milioane euro si urmeaza sa se finalizeze in 2012.
Alstom Transport Romania are 530 de salariati.

In cursul anului financiar 2007 - 2008, Alstom Transport a inregistrat o cifra de afaceri in crestere cu 39% fata de anul precedent. Compania este prezenta in peste 60 de tari si are 26.000 de salariati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri