Preluarea Astral de catre UGC Europe, in analiza Consiliului Concurentei

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Astral Telecom de catre UGC Europe BV Olanda, parte a grupului american Liberty Global, dupa ce a primit o notificare din partea firmei cumparatoare, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Potrivit comunicatului, Consiliul va solicita completarea notificarii cu datele si informatiile pe care le considera necesare si va lua o decizie in termen de 30 de zile de la data la care notificarea este completa. Autoritatea de reglementare a mediului concurential aminteste ca UGC Europe BV este prezenta in Romania prin societatea UPC Romania, operator de servicii de retransmitere prin cablu a programelor de televiziune, iar societatea achizitionata, Astral Telecom, actioneaza pe piata serviciilor de retransmitere prin cablu a programelor de televiziune, pe piata serviciilor de acces Internet si transmisii date si pe piata serviciilor de telefonie fixa.

Liberty Global a anuntat, recent, ca va prelua in intregime furnizorul roman de servicii de cablu si telecomunicatii Astral Telecom, pentru 404,5 milioane de dolari, fiind de asteptat ca tranzactia sa fie incheiata in ultimul trimestru al acestui an.
Valoarea tranzactiei, la care se adauga datorii estimate de 12 milioane de dolari ale companiei romane, reprezinta de 7,8 ori nivelul fluxului operational de lichiditati al Astral Telecom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri