Potrivit unor surse sindicale, citate de NewsIn, sindicatele si administratia urmeaza sa se intalneasca azi, incepand cu ora 13.00, pentru a discutat situatia economica a combinatului. Aceleasi surse au declarat ca toti lucratorii de la Azomures vor intra in somaj tehnic pana pe 12 ianuarie.

Decizia vine la mai putin de o saptamana dupa vizita presedintelui Traian Basescu la societate, cand acesta a constatat unele probleme, dar a dat asigurari dupa intalnirea cu administratia ca nu se va inchide. “Atat timp cat tot subventionam agricultura, nu inteleg de ce nu s-ar da o parte din suma si pentru ingrasamintele chimice. Am observat ca exista o preocupare a patronatului sa mentina forta de munca, insa mi-au spus ca anul acesta au avut cel mai mic volum de ingrasaminte vandut pe intern, ceea ce afecteaza bilantul economic al societatii. O alta dificultate o reprezinta lipsa de forta de munca calificata", a declarat presedintele intalnirea cu administratia combinatului.

Seful statului a adaugat ca, impreuna cu patronatul si sindicatele, a identificat cateva solutii viabile pentru cele doua probleme mentionate si ca viitorul guvern va trebui trebui sa gasesca formule pentru implementarea acestora.

Presedintele a fost de parere ca productia de ingrasaminte, care depinde de importul de gaze naturale, nu va fi mai afectata in Romania decat in alte tari. "Cu atat mai mult cu cat pretul gazelor va scadea in urmatoarea perioada. Nu voi spune niciodataa ca economia Romaniei nu va fi afectata, insa previziunea mea este ca niciun agent economic nu-si va inchide portile”, spunea seful statului.