Compania Electrica va achizitiona, prin licitatie deschisa, contoare de energie electrica, pentru care va plati din fonduri proprii peste 43 milioane lei, potrivit unui anunt al companiei.

Contoarele vor fi cumparate de Electrica pentru cele trei filiale de distributie ale sale: FDEE Muntenia Nord, FDEE Transilvania Sud si FDEE Transilvaia Nord.

Contractul are o durata de 11 luni, de la data atribuirii.

Companiile ofertante trebuie sa depuna o garantie de buna executie de 5% din valoarea contractului constituita pentru toata perioada de valabilitate a contractului.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de participare este 19 decembrie, data la care vor fi deschise ofertele.

Compania Electrica este distribuitor si furnizor de energie electrica detinut de stat. Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, Electrica deserveste aproximativ 5,5 milioane clienti. Electrica detine in prezent 78% din capitalul social al acestor societati comerciale.

In aceste filiale, ce desfasoara activitati pe tot cuprinsul tarii, numarul de salariati se ridica la peste 18.000.

Electrica, impreuna cu filialele de distributie si furnizare, este inclusa in structura companiei energetice nationale, potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului din 8 octombrie. Aceasta va prelua actiunile complexurilor energetice Rovinari, Turceni si Hidroelectrica, acesta din urma trecand din portofoliul MEF in cel al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), in scopul constituirii companiei energetice nationale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
ANRE a aprobat majorarea tarifelor de distributie a electricitatii