Rafo Onesti a concediat circat 600 de angajati, in 2008, din cauza ca rafinaria a fost inchisa pentru modernizari, in luna februarie a acestui an.

"Anul trecut in vara, erau la Rafo Onesti vreo 2.500 de angajati. Acum sunt 1.300, la limita. Dintre acestia, au fost concediati circa 600 de angajati, din cauza ca rafinaria s-a inchis pentru modernizari. Alte 400 au fost salariati pentru o perioada determinata, plus pensionari, iar alte 200 de persoane au plecat de buna voie", a explicat Ion Marian, liderul sindicatului "Rafinorul", citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, compania nu va mai face restructurari, din cauza crizei economice, intrucat disponibilizarile au fost facute deja, din cauza inchiderii rafinariei.

De asemenea, Rafinaria Rafo Onesti va fi redeschisa in septembrie 2009, cu cinci luni mai devreme decat era estimat initial, a declarat pentru NewsIn directorul de calitate al Rafo Onesti, Gabriela Magureanu.

Programul de investitii se ridica la circa 350 de milioane de euro. Aceste investitii presupun construirea unei fabrici noi de hidrogen, a unei instalatii de aromate (benzen, toluen, etc), dar si modernizarea instalatiei de recuperare sulf (in vederea maririi capacitatii), modernizarea instalatiei de coxare si marirea zonei de reactie la instalatiile de hidrorafinare petrol si hidrorafinare motorina, potrivit reprezentantilor companiei.

Rafinaria Rafo Onesti are o capacitate de rafinare de 3,5 milioane tone titei/an si numara in prezent 1.300 angajati.

Rafinaria se afla in nord-estul tarii si a inceput sa functioneze in 1960.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri