Vanzarile de vinuri vor creste cu pana la 25% in perioada sarbatorilor

Vanzarile de vinuri vor creste cu pana la 25% in perioada sarbatorilor de iarna, a declarat directorul executiv al Organizatiei Nationale Interprofesionale Vitivinicole (ONIV), Petre Calin Mocanu.

In perioada sarbatorilor de iarna ne asteptam la o crestere a vanzarilor pe piata vinului de pana la 18-25% a spus directorul executiv al Organizatiei Nationale Interprofesionale Vitivinicole, Calin Mocanu.

Acesta a mentionat ca cele mai consumate vinuri sunt cele demiseci, cu o pondere de 70% in preferintele consumatorilor, iar cel mai bine vandut soi de vin romanesc este Grasa de Cotnari.

Potrivit lui Mocanu, piata vinului a atins in 2008 valoarea de aproximativ 450 de milioane de euro, in crestere cu 12% fata de 2007.

Romania inregistreaza in 2008 o productie de 5,6 milioane de hectolitri de vin, din care 278.000 de hectolitri au mers la export. Cele mai multe vinuri exportate au ajuns in Canada, unde s-au vandut peste 60.000 de sticle. De asemenea s-au realizat exporturi si in China, Olanda, Italia si Spania. Totodata, Romania a importat in 2008 circa 450.000 de hectolitri de vin din tari ale Uniunii Europene.

Organizatia Nationala Interprofesionala Vitivinicola (ONIV) s-a constituit ca o grupare reprezentativa, din organizatiile de producatori, pe baza liberei initiative a acestora. ONIV are ca scop reglementarea producerii, prelucrarii, depozitarii, distributiei si comercializarii produselor vitivinicole si desfasoara activitati de aparare a intereselor producatorilor, cu respectarea diversitatii regionale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Lăptăria cu Caimac aduce obligațiuni de 3 mil. euro pe Bursa din București
Setari Cookie-uri