Complexul Energetic Craiova a aprobat pentru 2009 un program de investitii de 407,9 milioane lei, defalcat pe cele trei sucursale, Sucursala Electrocentrale (SE) Isalnita, SE Craiova II si Sucursala Miniera Prigoria, potrivit datelor companiei, citate de NewsIn.

"Programul de investitii este structurat in investitii de mediu si modernizari. Pentru anul 2009, sunt programate investitii cu valoare totala de 407,9 milioane lei. Programul de investitii aprobat pentru anul 2009 este defalcat pe cele trei sucursale: SE Isalnita, SE Craiova II si Sucursala Miniera Prigoria", potrivit CE Craiova.

Astfel, investitiile la SE Isalnita presupun marirea stabilitatii depozitului de zgura si cenusa pe malul drept si malul stang al Jiului, folosind tehnologia fluidului dens, reducerea emisiilor de Nox la cazanele de abur MAN bl. 7 si modernizarea bl. 7. La SE Craiova II, va fi marita stabilitatea depozitului de zgura si cenusa folosind tehnologia fluidului autointaritor de zgura si cenusa, reducerea emisiilor de Nox la cazanele de abur 525 t/h, la bl. 1 si 2 si va fi construita o instalatie comuna de desuflurare la bl. 1 si 2, dar si alte modernizari.

"In strategia societatii pe termen mediu exista planuri de dezvoltare privind promovarea unor proiecte “Green Brown field” pentru constructia de noi capacitati energetice in amplasamentele SE Isalnita si SE Craiova II, precum si pentru extinderea activitatii miniere a SM Prigoria pe amplasamentul Bustuchin. Aceste investitii vor putea fi puse in practica prin parteneriate cu investitori strategici selectati pentru infiintarea unor societati de tip IPP (Independent Private Producer)", au mai anuntat reprezentantii companiei.

Complexul Energetic Craiova a inregistrat in primul semestru din acest an un profi net de 17,18 milioane lei, dublu fata de profitul net din semestrul intai al anului 2007, de 8,12 milioane lei.

Actionarul majoritar al CE Craiova este AVAS, care detine 73% din actiuni, Fondul Proprietatea are 25%, iar 2% apartin Societatii pentru Inchiderea si Conservarea Minelor S.A.

Cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
50 de evenimente de lansare în 5 zile| elefant.ro dă startul elefantfest
Setari Cookie-uri