Ne-am obisnuit, deja, ca aceia care vin sa cumpere active in Romania sa se puna bine, in primul rand, cu sindicatele din compania respectiva. Acest obicei balcanic a fost insusit cu rapiditate si de francezii de la Gaz de France - GdF care, in luna februarie, inainte de a intra in proprietatea societatii Distrigaz-Sud, i-a plimbat pe la Paris pe liderii sindicali din domeniul gazelor. Intrebat daca, dupa o asemenea plimbare, sindicatele mai pot fi obiective in negocierile cu actionarii majoritari GdF si Ruhrgaz la Distrigaz-Sud si, respectiv, Distrigaz-Nord, Catalin Musoi, unul dintre liderii Sindicatelor Federative ale Gazelor, ne-a raspuns: "Nu numai ca vom fi obiectivi, dar vom avea si un cuvant de spus in strategia GdF in regiune. Aceasta deoarece avem doi membri in Comitetul intreprinderilor europene care apartin GdF. In plus, suntem sustinuti si de sindicalistii francezi din gaze", comenteaza Catalin Musoi, lider in staff-ul sindicatelor din gaze.

Ruhrgaz si GdF, rugate sa aiba discernamant la pretul gazelor

Sindicatele incearca sa-i asigure pe cei 10.000 de angajati din gaze ca le vor apara interesele fata de patronii de la GdF si Ruhrgaz. Acestora le vor ridica doar problema pastrarii angajatilor, dar nu vor avea obiectii fata de cresterea excesiva a tarifelor la gaze. "Tarifele sunt treaba ANRGN, nu a noastra. La Autoritate am facut intampinari, iar pe francezi si pe nemti i-am rugat sa aiba discernamant la pretul gazelor", ne-a declarat Catalin Musoi. Acesta spune ca staff-ul sindicatelor din gaze ii monitorizeaza pe francezii de la GdF sa nu aduca Distrigaz-Sud in situatia la care au adus sistemul de distributie din Ungaria. "In Romania, n-o sa le fie asa de usor francezilor, cum le-a fost in Ungaria. Acolo, intr-un singur an, pretul gazelor s-a dublat, oamenii au fost redusi la o treime, incasatorii au fost obligati sa aiba masina personala si sa locuiasca strict in localitatea in care incaseaza. Si, ceea ce este mai rau, nu i-a mai platit cu salariu fix, ci doar cu comision din incasari", sustine sindicalistul Catalin Musoi. Acesta admite totusi ca sindicatele vor mai ceda cate putin in fata GdF si Ruhrgaz, dar cu o conditie: "Liderul nostru, Eugen Luha, a cerut ca din 2007 sa avem salarii frantuzesti".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri