Rompetrol va ieftini benzina si motorina, incepand de maine

Compania Rompetrol, controlata de KazMunaiGaz din Kazakhstan, va ieftini preturile de referinta la benzina si motorina cu 10 bani/litru, incepand de maine, potrivit datelor transmise de companie.

Astfel, benzina Premium E4 va costa 3,11 lei/litru, iar pretul de referinta la benzina Efix 95 va fi 3,16 lei/litru, in timp ce litrul de benzina Euro Super 98 fara Plumb va costa 3,79 lei.

Motorina Efix Diesel se va vinde cu 3,61 lei/litru, iar sortimentul de motorina Super Euro 5 cu 3,90 lei/litru. De asemenea, si companiile LukOil Romania si Petrom au ieftinit benzina si motorina cu 9 bani/litru, de miercuri.

Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta. Anterior, Rompetrol a ieftinit motorina, incepand din 27 noiembrie, cu 5 bani/litru, in timp ce pretul benzinei ramasese nemodificat. In Romania, compania opereaza peste 400 de benzinarii.

Grupul Rompetrol NV. este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, desfasurandu-si activitatea in 13 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc.

Compania de stat din Kazakhstan, KazMunaiGaz, a achizitionat in august 2007 o participatie de 75% din actiunile The Rompetrol Group.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Airbus a înregistrat cele mai scăzute vânzări în primul semestru din 2020
Setari Cookie-uri