Selgros Cash&Carry Romania nu a resimtit momentan efectele crizei si estimeaza pentru 2008 o crestere cu 20% a cifrei de afaceri comparativ cu anul precedent cand a raportat afaceri de peste 823 milioane euro, au declarat reprezentantii companiei.

"In cadrul companiei Selgros nu s-a simtit pana acum nici o influenta a crizei financiare si toate activitatile decurg conform planurilor companiei. Referitor la cresterea cifrei de afaceri pentru 2008, ne asteptam sa se mentina ritmul de crestere de 20% din primul semestru al acestui an" au declarat reprezentantii Selgros Romania.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor, Selgros Romania a raportat anul trecut o cifra de afaceri de peste 823 milioane de euro si un profit net de peste 36 milioane de euro.

Reteaua de bunuri de larg consum Selgros Cash&Carry Romania detine in prezent 17 magazine in Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Targu Mures, Cluj Napoca, Oradea, Arad, Timisoara, Craiova, Bacau, Galati, Suceava, Iasi, Constanta si Braila.

Anul acesta compania si-a extins reteaua cu o unitate, respectiv magazinul Selgros din Brailea inaugurat in luna martie, in urma unei investitii de aproximativ 20 milioane euro. Planurile Selgros pentru 2009 prevad inaugurarea a doua magazine noi, fiecare dintre ele necesitand o investitie de aproximativ 15 milioane de euro.

Selgros Cash&Carry are ca asociati concernele germane Rewe Gruppe Koeln si Otto-Versand Hamburg si a intrat pe piata romaneasca in 2001, prin deschiderea primului magazin la Brasov unde se afla si sediul administrativ. Grupul Rewe a devenit in luna martie singurul actionar al retelei de magazine cash & carry Fegro/Selgros prin preluarea participatiei de 50% detinuta de grupul Otto.

Pe segmentul de cash&carry din retailul romanesc mai activeaza grupul german Metro, prezent prin 24 de centre de distributie.Metro Group a inregistrat anul trecut in Romania, prin cele doua divizii Metro Cash & Carry si Real, vanzari totale de 1,957 miliarde euro, in crestere cu 29,5% comparativ cu 2006.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Gabriel Molnar, Magnolia: Am oprit demersurile de expansiune
Setari Cookie-uri