Constructorul ceh, Aero Vodochody a depus la sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului oferta finala imbunatatita si irevocabila pentru preluarea pachetului de actiuni detinut de stat la IAR Ghimbav, a anuntat Autoritatea.
AVAS reaminteste ca in data de 16 decembrie 2008 expira valabilitatea ofertei de vanzare a pachetului de 64,89% din actiunile societatii IAR Ghimbav. In perioada urmatoare, in urma analizei ofertei finale, AVAS va hotari cu privire la incheierea unui contract de vanzare-cumparare.

Autoritatea a inregistrat in data de 15 septembrie 2008 doua oferte pentru preluarea IAR Ghimbav. Ambele companii isi aratasera interesul pentru preluarea IAR Ghimbav si prin transmiterea de scrisori de interes, urmate de realizarea propriului audit asupra societatii.

Cel de-al doilea ofertant, respectiv Marcovici Capital Ltd Israel, a fost exclus de la procesul de privatizare deoarece documentele de participare nu au indeplinit conditiile impuse prin Dosarul de prezentare.

Presedintele Aero Vodochody, Igor Hulak, a declarat la sfarsitul lunii noiembrie, potrivit NewsIn, ca se astepta ca Aero Vodochody sa incheie in scurt timp negocierile cu AVAS, considerand ca oferta companiei cehe este interesanta pentru autoritatile romane.

Conform lui Hulak, IAR Ghimbav este privita mai degraba ca o companie partenera si nu ca o subsidiara. Aero Vodochody doreste sa transforme societatea intr-un centru de excelenta pentru proiectarea, producerea si intretinerea de elicoptere prin investitii tehnologice si programe de training pentru angajati.

De asemenea, se are in vedere extinderea portofoliului de produse pentru segmentul civil.

Compania din Cehia, Aero Vodochody, a participat si la depunerea ofertelor pentru privatizarea Avioane Craiova, insa negocierile cu AVAS au esuat.

AVAS a publicat in aprilie anuntul de vanzare a pachetului de 12.250.488 actiuni, reprezentand 64,89% din capitalul social al constructorului de aeronave IAR SA Ghimbav. AVAS a prelungit de doua ori termenul de depunere a ofertelor pentru IAR Ghimbav (23 iulie si 15 septembrie) deoarece mai multe companii au dorit sa efectueze propriul audit asupra societatii brasovene.

IAR Ghimbav este o societate deschisa ale carei actiuni sunt tranzactionate pe piata de capital. AVAS detine un pachet de 64,89% din actiunile societatii. Obiectul de activitate al companiei brasovene il reprezinta constructia si reparatia de aeronave.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri