In ciuda crizei financiare globale, retailerii de bunuri de larg consum alimentare si nealimentare, asteapta in luna decembrie cresteri cuprinse intre 50-70% in comparatie cu lunile anterioare.
“Pana in prezent, efectele crizei nu se reflecta inca in vanzari, iar pana la sfarsitul anului, nu se vor resimti, deoarece in luna decembrie estimam vanzari cu peste 50 % mai mari fata de luna anterioara”, a afirmat Adriana Pita, director de comunicare si PR al real,- Hypermarket Romania.

Ea a mai adaugat ca, tinand cont de trendul pietii si de ultimile analize efectuate de agentiile de research, se estimeaza ca in acest an romanii vor cheltui pentru cosul de Craciun o suma cu 45% mai mare decat in anul precedent.

“Avand in vedere rezultatele bune inregistrate de noi in lunile premergatoare sarbatorilor,din punct de vedere al fluxului de clienti si volum de vanzari ne asteptam ca trendul normal de crestere sa fie imbunatatit”, mai spune aceasta.

Reprezentantul retailerului german preconizeaza ca, pe fondul crizei financiare, vom asista la o reorientare a consumului mai putin relevanta in cazul produselor alimentare si mult mai semnificativa in ceea ce priveste produsele nealimentare. Reducerea creditului de consum va avea drept consecinta declinul vanzarilor in cazul electrocasnicelor mari si reorientarea catre cele mici. “In ceea ce priveste vanzarile de electronice sau IT, efectul scaderii preturilor a adus la o crestere a numarului de unitati vandute, valoarea vanzarilor ramand insa la un nivel constant. In schimb pe sectorul de non food textilele au inregistrat vanzari foarte bune, peste estimarile facute”, adauga oficialul real,- Hypermarket Romania.

In ceea ce priveste produsele alimentare, preconizarile sunt din cele mai optimiste.

“Carnea, pestele, vinul , produsele de bacanie (alimente de baza faina, ulei etc) sunt categoriile pentru care ne asteptam la vanzari record . Fiind o luna dedicata cadourilor, clientii se orienteaza insa si catre produse traditionale: dulciuri, jucarii, imbracaminte, decoratiuni specifice de sezon, etc”, mai declara Adriana Pita.

Retailerul francez Carrefour este mai rezervat n privinta estimarilor pentru luna decembrie, luand in calcul consecintele pe care criza finaciara le poate avea asupra acestor vanzari. “In luna decembrie 2008 ne asteptam la vanzari minim similare cu 2007. Aceasta estimare are drept cauza principala prudenta clientilor ca urmare a ceea ce se intampla pe piata internationala”, considera Patrice Lespagnol, CEO Carrefour Romania care adauga ca in actualul context economic global clientii vor fi mult mai atenti la raportul calitate-pret.

Chiar daca vanzarile nu vor creste foarte mult in comparatie cu anul trecut, luna decembrie ramane, si in cazul Carrefour, campioana vanzarilor. “Anticipam o crestere moderata fata de 2007, insa vanzarile din decembrie vor fi mai mari cu 70% decat intr-o luna obisnuita”, mai spune reprezentantul retailerului francez.

Acesta a mai spus ca varful vanzarilor in cazul retailerului francez va fi atins in 19-20 decembrie (weekend-ul anterior Craciunului).

Cititi mai multe aici.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri