"De la 1 ianuarie peste 4.500 de oameni vor ramane fara loc de munca, asta pentru ca vom inchide cele sase societati din chimie pe care grupul le detine. La acestia se vor adauga inca 500 de disponibilizati din agricultura si alti 500 din diverse sectoare in care grupul activeaza. Toti acestia sunt in momentul de fata in somaj tehnic", a precizat reprezentantul Interagro.

Potrivit acestuia, pierderile financiare pe care le presupun inchiderea societatilor se ridica la peste 100 de milioane de dolari. "In ultimii ani am investit sume foarte mari in retehnologizarea si aducerea la norme conforme a mai multor fabrici si combinate. Pierderile la care vom ajunge cu inchiderea lor vor depasi 100 de milioane de dolari", a afirmat omul de afaceri, citat de NewsIn.

Totodata, Niculae a spus ca "exista o sansa infima" care ar da posibilitatea revenirii asupra deciziei de a inchide societatile vizate, din cauza crizei financiare care a afectat sectorul agricol.

Citeste si:

"Daca statul ar interveni cu masuri de finantare intr-un timp foarte scurt, ar exista posibilitatea sa aducem societatile la un nivel de plutire pentru o perioada de timp, interval in care mai sunt sanse pentru gasirea unor solutii viabile", a adaugat proprietarul grupului de firme Interagro. Acesta a mentionat ca "intervalul scurt" la care se refera este de ordinul a maxim doua saptamani.

Ioan Niculae a afirmat recent ca Romania s-ar putea confrunta cu cea mai mare criza alimentara de dupa 1990, incepand cu luna august 2009, daca nu se vor lua cat mai rapid masuri de natura fiscala pentru sectorul agricol si subventiile nu vor fi acordate la timp.

"In cazul in care nu se vor acorda subventii in acest sector cel tarziu la 15 ianuarie, terenurile agricole vor ramane nefertilizate si necultivate, iar agricultorii nu-si vor putea desfasura activitatea. In conditiile in care bancile nu mai finanteaza agricultura, in luna august ne vom confrunta cu cea mai mare criza alimentara din '90 pana acum", a precizat reprezentantul Interagro.