Conducerea Sofert Bacau a depus, miercuri, la AJOFM, un proiect preliminar de disponibilizare colectiva, prin care anunta ca intentioneaza ca in a doua jumatate a lunii ianuarie 2009 sa reduca personalul cu aproape 80 la suta.

Mai exact, din cei 845 de salariati vor fi disponibilizati 647 de muncitori, maistri, lucratori cu studii medii sau superioare, precum si o parte dintre cei care se afla acum la conducerea societatii. Sindicatul din unitate are la dispozitie perioada 8-17 decembrie pentru a veni cu solutii de evitare sau diminuare a numarului de concedieri, transmite NewsIn.

In momentul incetarii contractului de munca sau in luna urmatoare, cei 647 de angajati vor primi cinci salarii medii nete pe unitate, existente la data concedierii. De aceste plati compensatorii nu vor beneficia pensionarii reangajati, cei incadrati pe perioada determinata, precum si cei cu timp partial de lucru.

"Conducerea invoca lipsa contractelor de vanzare si a pietei de desfacere a productiei", a declarat Cornelia Barbu, director adjunct al AJOFM Bacau. Deocamdata, Sofert este prima firma, alta decat cele din constructii, care face asemenea disponibilizari masive. Practic, din ce am inteles, vor ramane atatia salariati cat este necesar pentru intretinerea instalatiilor", a adaugat ea.

Sofert SA din Bacau produce acid sulfuric, tehnic si pentru acumulatori, acid sulfuric oleum, amoniac anhidru (lichefiat), azot tehnic si oxigen.

La sfarsitul lunii noiembrie, in evidenta AJOFM erau 12.182 someri, din care numai aproximativ 5.100 mai beneficiau de indemnizatia de somaj. Rata somajului la nivelul judetului Bacau era de 5,11 someri la o suta de persoane active.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si