Tuca Zbarcea & Asociatii a incheiat tranzactii in valoare de 3,42 miliarde de dolari in primele 9 luni perioada ianuarie – septembrie 2008, ocupand locul I in clasamentul caselor de avocatura dupa numarul si valoarea tranzactiilor finalizate, conform raportului Intellinews.

Printre cele mai semnificative tranzactii ale tuca Zbarcea & Asociatii in perioada ianuarie – septembrie 2008 se numara: vanzarea Asiban catre grupul francez Groupama; achizitia de catre CEZ a celui mai mare proiect eolian pe uscat din Europa; achizitia Iris Shopping Center de catre fondul de investitii DEGI; achizitia terenului de 1.63 ha in Satul Francez de catre Raptis Kavouras etc.

Conform raportului Intellinews - ISI DealWatch „Emerging Market M&A Deal Activity”, in primele noua luni ale 2008 au fost incheiate peste 200 de tranzactii cu o valoare totala de 9,27 miliarde de dolari, depasind astfel recordul din 2007 de opt miliarde de dolari, anunta NewsIn.

Cel mai recent studiu al pietei de fuziuni si achizitii intocmit de Intellinews - ISI DealWatch „Emerging Market M&A Deal Activity” cu privire la trimestrul al treilea (T3) al anului in curs arata o scadere a activitatii M&A in Romania.

Astfel, in timestrul trei din 2008 au fost incheiate doar 67 de tranzactii, numar in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, valoarea tranzactiilor in T3 a scazut cu 66,5% pana la 1,22 miliarde de dolari, fata de 3,65 miliarde de dolari in T3 al 2007.

Cele mai multe tranzactii au avut loc in sectorul imobiliar – 22, situatie comparabila cu T3 al 2007. Spre deosebire insa de aceeasi perioada a anului trecut, valoarea totala a scazut cu 61.5%, pana la 414.42 milioane de dolari, cu numai doua tranzactii care sa depaseasca suma de 100 milioane de dolari.

In prezent, echipa tuca Zbarcea & Asociatii are in total 128 de avocati si salariati, dintre care 80 sunt avocati (16 parteneri si 64 de avocati colaboratori). Pe langa cei 16 parteneri locali din Bucuresti, tuca Zbarcea & Asociatii mai numara doi parteneri coordonatori ai biroului regional Cluj-Napoca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si