Transportatorul national de electricitate, Transelectrica, vrea sa construiasca doua linii electrice de interconexiune, Resita-Pancevo (Serbia) si Suceava-Balti ( Republica Moldova), proiecte pentru care efectueaza studiile de fezabilitate, a declarat directorul general al Transelectrica.
"Vrem sa realizam, in programul de investitii, legaturi solide cu Serbia, o linie electrica de 400 kV Resita-Pancevo (Serbia). De asemenea, vrem sa realizam o alta linie electrica de interconexiune importanta tot de 400 kV intre Suceava si Balti (Republica Moldova). Pentru amandoua proiectele se fac acum studiile de fezabilitate. O sa finantam si lucrarile de pe teritoriul Republicii Moldova, pentru ca altfel proiectul nu s-ar face, intrucat cei din Republica Moldova nu dispun de banii necesari", a declarat directorul general al Transelectrica, Stelian Gal, la Arad, in cadrul unei conferinte de presa.

Gal a precizat ca suportarea de catre autoritatile romane a costurilor investitiei de pe teritoriul Republicii Moldova in proiectul liniei de interconexiune nu va fi o pierdere pentru Transelectrica, ci un castig pentru companie deoarece sumele investite se vor recupera in timp, anunta NewsIn.

Potrivit oficialului Transelectrica, un astfel de proiect ar putea fi gata in cinci ani. Dupa obtinerea avizelor, un an-un an si jumatate dureaza constructia efectiva a unei linii de interconexiune.

"Incercam sa modificam legea astfel incat, atunci cand este vorba de o lucrare declarata de utilitate publica, sa avem acces direct, pentru ca lucrarea sa nu se blocheze. Proiectul de lege este deja in Parlament", a precizat directorul general al Transelectrica.

Transelectrica si MAVIR (compania similara din Ungaria) au inaugurat noua Linie Electrica de Interconexiune de 400 kV Arad-Nadab-Bekescsaba, investitie ce se ridica, potrivit directorului general al Transelectrica, Stelian Gal, la circa 25,7 milioane euro.

Stelian Gal a afirmat totodata ca va relua licitatia pentru compania care va realiza studiul de fezabiliate al cablului electric submarin dintre Romania si Turcia, intrucat nu s-au aratat companii interesate.
Transelectrica a anuntat investitii de doua miliarde euro pana in 2020.

Compania Transelectrica este transportatorul national de electricitate. Transelectrica gestioneaza, opereaza, asigurǎ mentenenta si modernizeaza reteaua electrica de transport, formata din 77 statii electrice de transformare, cu o capacitate de 35.506 MVA si 8.950 km de linii electrice aeriene de 110 kV, 220 kV,400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a 8 sucursale de transport.

Transelectrica raspunde de asigurarea securitatii, continuitatii si calitatii in alimentarea cu energie electrica a Sistemului Energetic National (SEN), furnizand infrastructura pietei de energie electrica din Romania. Transelectrica asigura serviciul de transport transfrontalier al energiei electrice si coordoneaza functionarea interconectata a SEN in reteaua europeana a UCTE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri