Metrorex estimeaza ca va inregistra in 2008 o cifra de afaceri de 469,8 milioane lei, in crestere cu peste 70% fata de 2007, a declarat directorul de comunicare Metrorex, Mariana Petre.
"Metrorex estimeaza o cifra de afaceri de 469,8 milioane lei pana la finele lui 2008 comparativ cu anul trecut, cand a raportat afaceri de 274,7 milioane lei. Pentru 2009 compania vizeaza sa ajunga la un nivel de afaceri de 650 milioane lei", a spus Mariana Petre, citata de NewsIn.

De asemenea, bugetul pentru investitii (lucrari si modernizari) pe 2008 a fost de 324,7 milioane lei, in scadere fata de anul precedent, cand a fost de 362 milioane lei. Astfel, din suma totala alocata pentru anul acesta, 167 milioane lei provin de la bugetul de stat, 36 milioane lei din surse proprii, iar 120 milioane lei din credite externe.

Potrivit directorului de comunicare Metrorex, numarul calatorilor a crescut continuu in ultimii ani, astfel incat in 2007 s-a inregistrat un numar de calatori cu circa 55% mai mare decat in 2004.

In 2007 s-au inregistrat 164.782.156 de persoane care au calatorit cu metroul, iar pentru anul in curs se estimeaza o cifra de 170.000.000 de calatori.

Ca urmare a crizei financiare, Mariana Petre considera ca se estimeaza o incetinire a ritmului de crestere a numarului de calatori transportati.

In plus, Metrorex are in vedere faptul ca reducerile de personal vor fi compensate de faptul ca metroul este totusi cel mai ieftin mijloc de transport in comun si totodata reprezinta singura alternativa la un transport de suprafata sufocant.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri