Sursele de finantare pentru acest proiect vor fi asigurate din surse proprii. Cosul de fum al CET Sud nu a mai fost reparat in ultimii 20 de ani, conform NewsIn.

"La un seism puternic, cosul de fum ar cadea. Restul investitiilor programate sunt micute, aceasta este cea mai mare pentru anul viitor. Insa, daca nu ne primim banii de la datornici, s-ar putea intampla sa nu mai putem efectua aceste investitii", au precizat reprezentantii companiei. Cosul de fum are o inaltime de circa 80-90 metri si, in timp ce acesta este consolidat, vor fi instalate alte cosuri in schimb, au adaugat acestia.

Centralele vor lucra in permanenta in timpul lucrarilor.

Citeste si:

Contractul pentru aceste lucrari a fost atribuit prin licitatie deschisa companiilor Energoconstructia din Bucuresti si GIP Grup din Bucuresti.

Electrocentrale Bucuresti SA este filiala a Termoelectrica SA.

ELCEN este primul producator de energie termica produsa in centrale termoelectrice, producand anual peste 40% din energia termica distribuita in sistem centralizat, si aproximativ 12% din cantitatea de electricitate generata in intreaga tara. Compania are in componenta sucursalele Bucuresti, Mures si Constanta, ale caror capacitati au instalate o putere de circa 2.000 MW.