Transportatorul national de electricitate Transelectrica estimeaza o crestere a profitului brut cu 5%, pana la 126,3 milioane lei si o crestere cu 2,3% a cheltuielilor, pana la 2,95 miliarde lei, potrivit unui comunicat transmis de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Transelectrica a aprobat in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) de astazi venituri totale de 3,08 miliarde lei in 2009, in crestere cu 2,4% fata de veniturile totale preliminate din 2008 de 3,006 miliarde lei si cheltuieli totale pentru anul viitor de 2,954 miliarde lei, in crestere cu 2,3% fata de cheltuielile totale preliminate pe 2008 de 2,886 miliarde lei.

Profitul brut estimat de Transelectrica pentru anul viitor este de 126,3 milioane lei, in crestere cu 5% fata de profitul brut preliminat din 2008, de 120 milioane lei, conform NewsIn.

In AGA a fost aprobat totodata bugetul de venituri si cheltuieli rectificat pe 2008 al Transelectrica. Astfel, au fost aprobate venituri totale de 3,005 miliarde lei, in crestere cu 3% (respectiv circa 100 milioane lei) fata de bugetul aprobat de 2,908 miliarde lei si cheltuieli totale de 2,885 miliarde lei, in crestere cu 2% fata de cheltuielile aprobate pentru acest an, de 2,818 miliarde lei. Totodata, compania estimeaza un profit brut de 120 milioane lei pentru 2008, in crestere cu 33% fata de profitul brut aprobat de 90 milioane lei.

De asemenea, in AGA, a fost respinsa infiintarea punctului de lucru al Companiei Nationale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”–SA – „Centrul de instruire Transelectrica – Paltinis”, din comuna Poplaca, judetul Sibiu.

"Cladirea deja exista acolo, vroiam sa o inscriem ca punct de lucru", a precizat pentru NewsIn directorul general al companiei, Stelian Gal.

Transelectrica gestioneaza, opereaza, asigurǎ mentenenta si modernizeaza reteaua electrica de transport, formata din 77 statii electrice de transformare, cu o capacitate de 35.506 MVA si 8.950 km de linii electrice aeriene de 110 kV, 220 kV,400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Transelectrica raspunde de asigurarea securitatii, continuitatii si calitatii in alimentarea cu energie electrica a Sistemului Energetic National (SEN), furnizand infrastructura pietei de energie electrica din Romania.

Transelectrica asigura serviciul de transport transfrontalier al energiei electrice si coordoneaza functionarea interconectata a SEN in reteaua europeana a UCTE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri