Aproape 74% dintre romani cred ca peste un an de zile nu vor mai lucra la aceeasi companie, potrivit ultimului poll cu intrebare unica derulat de eJobs in perioada 5 - 12 decembrie 2008. Cercetarea online face parte din initiativa brandului eJobs de a analiza periodic opiniile utilizatorilor sai cu privire la subiecte de actualitate de pe piata de resurse umane.
Femeile sunt cele mai hotarate sa se indrepte spre un alt loc de munca, aproape 76% dintre respondentele la ancheta declarand acest lucru. In comparatie cu ele, 72% dintre barbatii care au raspuns la poll au afirmat ca nu se mai vad in urmatorul an de zile angajati ai companiei la care lucreaza in prezent.

Rezultatele anchetei online au mai aratat ca persoanele cu varste cuprinse intre 25 si 30 de ani sunt cele mai dornice sa isi schimbe actualul loc de munca. Aproape 79% dintre respondentii din aceasta categorie considera ca peste un an de zile vor schimba firma la care lucreaza.

Pe locul al doilea in topul celor care intentioneaza sa paraseasca jobul actual se afla - la distanta foarte mica - tinerii sub 25 de ani, aproximativ 77% dintre ei afirmand ca vor face o asemenea schimbare in cariera. Persoanele cu varste de peste 30 de ani se plaseaza pe locul al treilea, aproape 69% dintre acestea apreciind ca vor avea un alt job peste un an de zile.

Comparand cu rezultatele unei cercetari anterioare realizate de eJobs - despre periodicitatea cu care si-au schimbat romanii jobul in ultimii 3 ani - datele acestui ultim poll arata o crestere a tendintei de schimbare a locului de munca in randul romanilor. Daca in urma cu patru luni, aproape jumatate dintre romani declarau ca in ultimii trei ani au ales sa nu isi schimbe job-ul, in prezent doar 26% afirma ca vor ramane la acelasi loc de munca si peste un an.

“Daca la ancheta din luna august rezultatele erau echilibrate, numarul respondentilor care au schimbat locul de munca in ultimii trei ani fiind aproximativ egal cu numarul celor care au decis sa nu-si schimbe jobul in aceeasi perioada, in urmatorul an romanii par decisi. Ei vor sa schimbe compania la care lucreaza in prezent. Rezultatele sunt cu atat mai interesante cu cat vin sa contrazica previziunile din ultima vreme, potrivit carora romanii se vor concentra in urmatoarea perioada pe pastrarea locului de munca actual si ca nu vor mai fi fluctuatii ale fortei de munca. Doar timpul ne va putea spune insa cine s-a inselat si cine nu, iar atunci noi vom fi aici sa analizam evolutia situatiei de pe piata”, a declarat Laura Chilom, HR Consultant eJobs.

Poll-ul s-a derulat online pe www.ejobs.ro. La intrebarea „Crezi ca peste un an vei lucra la firma la care lucrezi acum?" adresata de eJobs au raspuns, in mod voluntar, aproape 3.100 de romani, reprezentanti ai populatiei active. Dintre participantii la poll, 47,37% au fost femei, iar 52,63% au fost barbati. Aceasta cercetare se inscrie intr-o serie de analize pe care eJobs si-a propus sa le realizeze in randul romanilor, in spiritul care il caracterizeaza - eJobs este brandul care militeaza pentru relatii firesti, neintruzive si reciproc avantajoase intre angajati si angajatori.

eJobs.ro este site-ul numarul 1 in recrutarea online din Romania, cu o medie de 500 000 de vizitatori pe saptamana si cu o baza de date de peste 1 500 000 de CV-uri. Initiator al pietei locale de resurse umane online si beneficiind de o expertiza de peste noua ani, din 1999, eJobs este lider incontestabil al industriei atat in tara, cat si la nivel regional. eJobs ocupa locul intai in topul site-urilor de profil din Europa de Est, este al patrulea site „non-English” din intreaga Europa si numarul 7 in lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri